Серия арести и съдебни решения белязаха деня в Пловдив днес. 

Полицията е провела акции в клуб "Плазма" и стрийптийз бар "Бътерфлай" в хотел "Тримонциум" в събота вечерта, научи TrafficNews. Униформените пристигнали с няколко буса , затворили заведенията и започнали масирани проверки за лични документи и наркотици. Според очевидци на стълбите пред "Пламза" е имало няколко мъже на земята , вързани с белезници. По информация на TrafficNews са задържани 7 души, двама от които са непълнолетни и без придружители. В един от арестуваните са открити наркотици. 

В стрийптиз бара също има задържани , като според очевидци сред арестуваните е сина на Венци Баровеца. По-късно стана ясно, че шефът на стриптийз клуба "Бътерфлай" е арестуван, след като ученичка е хваната да прави секс с клиент в заведението.

Подробности четете тук:

Полицейски акции в "Плазма" и "Бътерфлай", има арестуваниОчаква се официална информация от прокуратурата

Шефът на "Бътерфлай" в Пловдив използвал ученичка за секс в клуба си, арестуван еТанцьорките са разпитани и освободени

42-годишният Йордан Цветанов, сочен за извършител на жестокото престъпление срещу ясновидката Тони, остава в ареста. Неговият съучастник - 51-годишният Веселин Вълчанов, който шофирал джипа от Враца до Пловдив и обратно, излиза под гаранция от 1500 лева. Това реши състав на Районния съд в Пловдив днес. 

Доведоха с белезници в съда палача, залял гледачката Тони с киселина, и криминалния му сподвижникПрокуратурата иска постоянен арест за мъжете от Враца

Йордан, плиснал киселина в лицето на ясновидката Тони: Не съм го извършил! Съдът го остави в арестаШофьорът на автомобила Веселин излиза от ареста под гаранция

Арестуваха криминално проявен 24-годишен мъж, нападнал и ударил жена в центъра на Пловдив. Малко по-късно Пловдивския районен съд остави и него зад решетките.

Криминално проявен мъж нападна и удари жена в центъра на ПловдивПрокуратурата призовава, ако има други пострадали от нападателя, да се свържат с МВР

Оставиха в ареста хулигана от КапанаАдвокатът му: Престъплението е леко, ние не знаем какво му е на душата

Полицията разкри и арестува извършителя на нападението срещу пловдивския адвокат Стефан Левашки. Служителите от Второ РПУ са установили самоличността на мъжа, който вчера е хвърлял буркани и камъни по юриста. Извършено е разпознаване и е образувано досъдебно производство. Нападателят е на 38 години, не е осъждан.

Левашки: Не съм единствения нападнат, този мъж тормози всички в кварталаВината е някъде в средата, смята д-р Герев

Задържаха мъжа, нападнал адвокат ЛевашкиЮристът е разпознал извършителя

Нагла кражба от деца се е случила в пловдивския парк „Бели Брези”, намиращ се в Кючука. Ситуацията се е разиграла около 18:00 часа на вчерашния ден, а двама 16-годишни са задигнали два телефона от играещите в парка 14-годишни деца.

Кражба в пловдивския парк „Белите Брези”! 16-годишни задигнаха два телефонаЖертвите на апашите също са деца

Пловдивският окръжен съд призна за виновен Сашо Кочев от Столипиново за това, че на 21 декември 2019 г. в гр. Пловдив при превишаване пределите на неизбежната отбрана е направил опит умишлено да умъртви Божидар Велков /като му нанесъл един удар с брадва/, поради което го осъди на 3 години лишаване от свобода, като го призна за невинен да е извършил по-тежко наказуемо престъпление – опит за убийство.

Осъдиха условно пловдивчанин, ударил друг с брадва в СтолипиновоНападателят трябва да заплати на пострадалия сумата от 10 000 лева

Започва дългоочакваният ремонт на Голямоконарско шосе. Тази вечер в 21:00 часа, когато трафикът намалее, ще бъде спряно движението в източното платно на бул. „Васил Априлов“ в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав“ и ул. „Георги Бенев“.

Започва ремонтът на Голямоконарско шосе! Tази вечер затварят едното платноПредвижда се пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли

Един от най-тежките и одумвани ремонти в Пловдив, този на ул. „Даме Груев” продължава със спорни темпове. От днес още едно кръстовище е затворено за движение – това с ул. „Охрид” причината е подмяна на колектор. Очаква се временната организация на движението да бъде за неповече от 10 дни.

Най-после и добра новина за ремонта на ул. „Даме Груев”Фирмата изпълнител е форсирала реконструкцията на участъка от надлез „Родопи” до ул. „Братя Бъкстон”

Междувременно маршрутите на автобусите по линии №12, 26, 29 и 222 от градския транспорт, които бяха променени заради ремонта на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, се възстановяват от 21 март (вторник).

Възстановяват маршрутите на градските автобуси по бул. „Хаджи Димитър"Движението е в по една лента в посока

Голяма ВиК авария е станала на ул. „Петър Стоев” в район „Южен”, сигнализираха читатели на TrafficNews. Фирмата, която работи по южния обходен колектор е спукал водопровод. От ВиК съобщиха, че е засегната голяма етернитова тръба Ф100, като вече разливът е овладян. 

Голяма ВиК авария в Кючука – улица се превърна в река, стотици са без водаФирмата, работеща по Южния обходен колектор, спука водопровод

Възможно ли е да живееш в сърцето на парк "Отдих и култура", но отдихът в домът ти да е минисия невъзможна? Оказва се, че пловдивчани, избрали да живеят на едно от най- красивите / и скъпи/ места в Пловдив, са подложени на 24- часов шумов терор. Вижте защо:

Заради подстанция "Прослав"! Няма отдих за хората в парк "Отдих и култура"Над 100 души събраха подписка заради безобразните нива на шум от станцията

Каква е връзката между Георги Титюков, едно от бижутата в Стария град – къща „Ламартин” и село Козарка? Отговорът е прост – 1,5 млн. лева. Вижте всичко около обществената поръчка:

Нов гаф в поръчка на Титюков! Фирма от село Козарка взима 1,5 млн. лева за бижуто на Стария градСпечелилото обединение за къща „Ламартин” няма правоспособност да я ремонтира, вече има жалба в КЗК