Арестуваха криминално проявен 24-годишен мъж, нападнал и ударил жена в центъра на Пловдив. Днес Районна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинение спрямо нападателя на 29-годишнта пловдивчанка, като в хода на разследването е установено, че на 15 март, в Пловдив, нападателят се намирал в подлез в центъра. Покрай него преминала пострадалата, а в едни момент той се обърнал към преминаващата зад него жена и без да й каже нищо в  ударил с крак в областта на бедрото. Така обвиняемият си тръгнал. Пострадалата е подала сигнал във Второ РУ и вследствие на извършените оперативно – издирвателни мероприятия извършителят е бил установен.

Действията са му били записани на охранителна камера в подлеза.  По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, разпознаване, иззети веществени доказателства – записи от камери.

24-годишният е криминално проявен и осъждан за кражби и хулиганство.  Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои днес, да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

При разследването са събрани доказателства, че това не единична проява на мъжа, който и друг път е нападал и удрял жени на улицата в Пловдив. В тази връзка прокуратурата се обръща с призив, ако има други пострадали жени от обвиняемия , нека незабавно се свържат с полицията или прокуратурата. 

24-годишният мъж е известен в центъра на Пловдив с агресивното си поведение. Само преди седмици той извадил нож на собственик на ресторант, като го е заплашил да го заколи.