„Вината е винаги някъде в средата. Провокация е имало и от двете страни и се е стигнало в началото най-вероятно до вербален сблъсък, впоследствие този сблъсък е тръгнал да отива към физическа саморазправа, което е съвсем нормално, когато ескалира напрежението и то прерасне в агресия”. Така д-р Герев коментира случая от 19 март, в който пловдивският адвокат Стефан Левашки бе нападнат от мъж, докато разхожда кучето си.

Припомняме, че вчера стана ясно, че юристът е разхождал кучето си, когато мъжът се нахвърлил с викове срещу него и го замерил с празен буркан и камъни. Инцидентът се е разиграл в безистена под блока в съседство с Руския клуб на бул. "Копривщица", а кучето на юриста е порода корги, които са малки и с дружелюбен нрав животни. 

„Доста неприятен инцидент, тъй като ми се случва за втори път в рамките на два месеца това лице да ме нападне. Първият път беше само вербална агресия. Тогава в един момент се появиха хора, той се изплаши и избяга. Агресията явно е предизвикана от това, че той покровителства котките и мрази кучетата. Винаги този човек храни в тъмното огромни количества котки”, разказа потърпевшият Левашки пред TrafficNews.

Toй добави, че се е опитал да водя разговор с него, за да разбере от къде идва тази агресия и какво иска, но видял, че това е човек, който не умее да разсъждава трезво.

„Взе един голям камък и започна да ме плаши, че ще ми разцепи главата и действително се уплаших, защото нямаше никой наоколо. Подадох жалба, но нищо не очаквам освен един протокол да подпише, защото е дума срещу дума. Слава богу бях дебело облечен. Нямам наранявания от камъка, с който ме удари, но все пак се надявам да го предупредят и да вземат мерки, ако трябва и да го наблюдават, защото днес благодарение на публикацията ми във фейсбук се свързаха с мен много хора от квартала, които казаха, че ако става въпрос за същото лице, е много агресивен и много хора са си патили от него”, коментира още той.

По случая д-р Герев добави, че в последно време хората са натрупали много напрежение и то е започнало да избива в различни странности на поведението.

„Има много хора, които се грижат за бездомни и изоставени домашни любимци, носят им храна, и по този начин си компенсират някакъв психологически дисбаланс, запълват някаква емоционална празнина. Те могат да изпаднат в състояние на агресия, която разбира се започва с вербална агресия, и в последствие може да продължи и в съответно физическа агресия, ако животните, за които се грижат се чувстват застрашени. В случая бях много озадачен от факта, че потърпевшият, който работи с „криминални психопати”, просто не е могъл да се справи с тази елементарна ситуация”, коментира Герев.

Левашки се надява полицията да вземе бързи и адекватни мерки, тъй като случаите , в които битови инциденти се превръщат в трагедии напоследък изобщо не са малко.

Мъж нападна с камъни адвокат Левашки, рита кучето муТой е подал жалба във Второ районно, надява се на бърза реакция