Започва дългоочакваният ремонт на Голямоконарско шосе. Тази вечер в 21:00 часа, когато трафикът намалее, ще бъде спряно движението в източното платно на бул. „Васил Априлов“ в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав“ и ул. „Георги Бенев“.

Движението ще се извършва двупосочно в западното платно. Временната организация ще бъде обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели от фирмата изпълнител „ИСА – 2000“. Предвижда се пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли.

Припомняме, че  стойността на проекта е близо 18 млн. лева с ДДС. Държавата отпуска  9 млн. лева за него, като 4,5 млн. лева вече са по сметките на Община Пловдив.

Голямоконарско шосе е т.нар. официален вход на Пловдив от АМ „Тракия”. Той е началото на проектираната вътрешноградска магистрала, залегнала в градоустройствените планове от 70-те години на миналия век.  Тя трябва да минава през целия Пловдив от въпросното шосе през бул. „Васил Априлов”, пробива под Гарата и да се излиза на южното Околовръстно шосе.  

Зелена светлина за ремонта на Голямоконарско шосе, започват го от бул. „Дунав”Затварят едното платно до ул. „Напредък”, движението ще е двупосочно в другата