Прокурор Нели Тодорова поиска от съда най-тежката марка за неотклонение “задържане под стража” за 24-годишния Иван Ставрев, който нападна пловдивчанка в центъра на града. В подлез в центъра той нападнал жена, която с нищо не го провокирала и я ритнал в крака. Пострадалата е подала жалба във Второ РПУ и полицаите са установили извършителя.

Според държавното обвинение събраните доказателства сочат, че Ставрев е извършител на деянието. Обвиняемият е многократно осъждан и затова трябва да бъде задържан под стража. За престъплението законът предвижда до 3 години лишаване от свобода. Адвокатът на обвиняемият Пламен Бонев не се съгласи с тезата на прокурор Тодорова и заяви, че една по-лека мярка би била по-адекватна. Според него няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

"Касае се за изключително леко престъпление, добави той. Да, аз не оправдавам неговата постъпка , но ние не знаем как е стигнал до тук и какво е в неговата душа.“ С тези думи адвокат Бонев помоли магистратите за по-лека мярка “подписка”.

Обвиняемият Ставрев  в последната си дума се оправда с изпития алкохол и липсата на работа: “Съжалявам за случката, не бях на себе си. Бях пийнал малко и бях отчаян от това, че не мога да си намеря работа. След като си намерих работа ,този човек ми даде 20 лева , а работих 10 часа. Аз знам каква ще ми е мярката, но вие сте шефът, каквото решите. Аз съм си виновен, но само бутнах жената".

Съдът от своя страна реши да остави в ареста Ставрев. Според магистратите той може да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид криминалното му минало.

Въпросният млад мъж е известен и с няколко хулигански прояви в квартал Капана. В квартала е известен с агресивното си поведение.

Само преди седмици той извади нож тип пеперуда на собственик на ресторант и го заплаши, че „ще го коли“, както разказа пред нашата камера ресторантьорът в края на миналата седмица.