42-годишният Йордан Цветанов и 51-годишният Веселин Вълчанов бяха доведени с белезници в съда в Пловдив преди секунди. Двамата мъже са арестуваните за заливането на ясновидката Тони със сярна киселина в дома ѝ в ЖР Тракия. Прокуратурата поиска от съда те да останат за постоянно в ареста, а предстои адвокатите им да поискат по-лека мярка, след като се запознаят с материалите по делото. 

Припомняме, че Цветанов е арестуван за фактическото престъпление - заливане с киселина, а Вълчанов го е подпомагал, като го е докарал с джип от Враца до Пловдив, оставил го е в близост до адреса на жената в Тракия, а след зверството го е взел и прибрал отново в Враца. И двамата са криминално проявени, а човекът, плиснал киселината, дори е бил в изпитателния срок на условна присъда за кражба на автомобил. По последни данни на прокуратурата няма данни за трудовата им ангажираност, т.е. безработни са. 

Припомняме, че гадателката Тони бе залята с киселина на 16 март в дома ѝ в ЖР Тракия. 

На брифинг преди дни зам.-районният прокурор Атанас Илиев определи действията на двамата арестувани за престъплението като изключително конспиративни – били са маскирани и дегизирани, действали са по план.

„Извършителят и помагачът му идват от Враца в Пловдив с джип като предварително са подготвили маршрута, по който ще минат. Извършителят е оставен в района на блока на жената. Насочвайки се към него е носил медицинска маска и каскет и яке с висока яка, които да затруднят разпознаването му“, разказа посочи районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

При влизането във входа на Тони, Цветанов си сложил ръкавици и калцуни, след което се качил на етажа на жената и директно влязъл в апартамента ѝ. По думите на разследващите той е знаел изключително точно къде се намира дома на гадателката, както и че вратата е отворена.

„Влиза и почти веднага след въпроса от нейна страна „Как да ви помогна?“, той отговаря: „Аз ще ти помогна.“ И я залива със сярна киселина“, разказа Петров.

Гадателката на карти „Таро“ Тони е с 12% засегната кожа и трета степен химически изгаряния. Засегнати са лицето ѝ, шията, гръдният кош, лявата ръка и левият крак. 

Двамата извършители са обвинени за причиняване на средна телесна повреда. 

Очаквайте подробности!