Последни данни за разпространението на коронавируса в България:

COVID в цифри: Трима починали, 60 нови случаяВижте актуалните данни за страната

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Съединените щати за участие в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент, която ще се проведе по-късно днес във Вашингтон.

Иван Гешев е в САЩ за участие в Националната Молитвена закуска

Софийският градски съд пусна с електронна гривна и под домашен арест Иван Белишки, обвинен, че два пъти се е заканил с убийство на депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков. Младежът е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки. 

Пуснаха под домашен арест Иван БелишкиСинът на кмета на Панагюрище ще бъде с електронна гривна

Остра реакция на синдикатите в МВР след оповестяването на случая за полицейския шеф, подсъдим за кражба на ток. Униформени твърдят, че е погазен етичният кодекс на вътрешното министерство. 56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч.

Полицаят, получил сигнала за кражба на ток от полицейския шеф в Ловеч, в неплатен отпускИван Павлов заяви, че е имало твърде много "внимание" към него през последната година

Издирването на 21-годишното момиче от столичния квартал Ботунец продължава. Ива Георгиева е  в неизвестност от 30 януари. Нейните родители са говорили с нея по телефона за последно в понеделник преди обяд, а след това от момичето няма следа. 

Родителите на изчезналата Ива: Искаме просто да знаем дали е жива21-годишното момиче е в неизвестност от 30 януари

Мъж в неравностойно положение остана без пенсията си след грабеж в Пловдив. Нападателят е задържан. Енчо Стоянов среща непознатия пред пощата. Мъжът му предложил да му помогне с придвижването. Започнал и разговор с него.

Задържаха апаш, задигнал пенсията на мъж в неравностойно положение в ПловдивТова е деветият грабеж на крадеца

Президентът Румен Радев издаде указите за разпускане на 48-ото Народно събрание и за назначаване на 101-ия кабинет. Служебното правителство Донев 2 има само една промяна, а тя е свързана с министъра на културата. На мястото на Велислав Минеков поста ще заеме пловдивският диригент Найден Тодоров.

Румен Радев обяви имената на служебните министри

Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културатаТой поема поста от Велислав Минеков

Пет от деветте служебни правителства в новата ни историята са на Румен Радев

Даниел Митов: На Радев много му харесва да управляваСпоред него ПП и ДБ правят предизборната си кампания на базата на съдебната реформа

Депутат от ДБ: Президентът умишлено засили държавата към избориСпоред него е имало шанс за третия мандат

Намериха разглобен откраднатия джип от квартал „Христо Смирненски”. Както съобщихме, автомобилът е бил задигнат вчера около 14 часа. Бил е паркиран на улица „Хаджи Димитър”.

След кражбата в Смирненски: Намериха разглобен откраднатия джипИздирва се извършителят

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния полицай Ангел Георгиев. Той е предаден на съд за това, че на 04 септември 2022 г. в землището на село Милево, е причинил по непредпазливост смъртта на 46-годишния Огнян Йорданов, вследствие на умишлено нанесени леки телесни повреди, част от които са причинили разстройство на здравето, а други  - болка и страдание.

Изправят на съд полицая, обвинен за убийството в село МилевоЗа това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години

За една седмица петима съдии от Софийския районен съд са се отвели от делото на прокурорския син Васил Михайлов, пише Лекс. Мотивът на трима от тях е, че могат да възникнат евентуални съмнения в тяхната безпристрастност и непредубеденост, защото виждат при разпределянето на делото нарушение на Правилника за администрацията на съдилищата (ПАС).

Пет отвода за седмица по делото срещу прокурорския син от ПерникВижте какви причини са посочили те

До Страсбург ще стигне случаят на Севда Михайлова, чието бебе беше разменено в началото на месец септември миналата година в общинската АГ болница "Шейново". В това увери адвокатът й Тодор Мангъров, който другата седмица ще внесе в съда иск за обезщетение на младата жена за неимуществени вреди, както за нея, така и за по-голямата й дъщеря и за майка й. 

Адвокат Тодор Мангъров: Случаят с разменените бебета ще стигне до Страсбург

Пловдивчани, живеещи в блока на ул. "Кръстьо Раковски"19-21, настояват за информация за предвиденото застрояване в зелените площи в непосредствена близост до блока им. Те настояват ако има предвидено такова, то незабавно да бъде спряно. Частният имот, който е с  700 квадрата е един от парцелите, предоставен от община Пловдив на фирма "Тея Инвест" в скандалната замяна, в която въпросното дружество получи 7 парцела срещу 50 декара в парк "Отдих и Култура". 

Пловдивчани готвят протест срещу застрояване на зелени площи от скандална заменка на общинатаПарцелът е собственост на "Тея Инвест"

Двама души са загинали при тежка катастрофа край Враца тази сутрин, съобщиха от полицията.

Тежка катастрофа край Враца отне живота на 2-ма душиВ колата са се возили общо пет човека, един е в тежко състояние

Ние сме срещу тенденцията България и страните на първа линия да се превърнат в буферни зони като лагери за нелегална миграция. Това каза президентът Румен Радев след срещата си с унгарския държавен глава Каталин Новак, която е на държавно посещение у нас.

Радев: Ние сме срещу България и страните на първа линия да се превърнат в буферни зони за миграция

Младеж, шофирал след коктейл от тежки наркотици, е арестуван днес в Пловдив. Минути след полунощ, на кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул. „Йоаким Груев“, екип на сектор „Специализирани полицейски сили“ спрял за рутинна проверка лек автомобил „Тойота“.

Арестуваха 20-годишен шофьор в Пловдив, в кръвта му откриха половината Менделеева таблицаДруг младеж е хванат с кокаин

На сигнал за спречкване на пътя реагирали вчера служители от Шесто районно в Пловдив. Около 14 ч. шофьор се оплакал, че докато изчаквал на червен сигнал на кръстовище между бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Ландос“, непознат водач от съседен автомобил му нанесъл удари, а след това се оттеглил в неизвестна посока. Потърпевшият е прегледан от лекарски екип и освободен за домашно лечение.

Екшън на пловдивско кръстовище! Шофьор е нападнат, докато изчаква на червен светофарКонфликтът е бил породен от засичане на пътя

Разследващият журналист Христо Грозев, ръководител на разследващата група Belingcat, е принуден да напусне Австрия, където живее от 20 години. За това съобщава руска медия „Медузу“.

Христо Грозев е принуден да напусне Австрия, остава в САЩ

Пияни мъже на възраст 33 и 25 години пребиха жестоко 21-годишния Радослав Геджов в Кършияка. Подсъдимите Николай Пенев и Мариян Пенев трябваше да се изправят днес пред Пловдивския районен съд, но нито един от двамата не се яви в залата. Причината е, че побойниците са в затвора заради друга подобна изцепка и са нередовно призовани за днешното заседание.

Пияни мъже пребиха 21-годишен в Кършияка, разбиха му главата с бутилка водкаПодсъдимите не се явиха в съда, защото са в затвора за сходни престъпления

19-годишната Елеонора Христова е осъдена на 12 седмици затвор за кражбата на 1000 лири от възрастна жителка на Йорк.

Осъдиха 19-годишна българка в Англия за кражба на 1000 паундаПървоначално произнасянето на съда било забавено заради подозрения, че момичето е жертва на трафик

Ново разпределение по мандати ще има на следващите избори, обяви официално Централната избирателна комисия. Промени ще има в 10 области. То ще бъде на база данните от преброяването през 2021 г.

Официално: ЦИК преразпредели броя на мандатитеПромени ще има в 10 области на база данните от преброяването през 2021 г.

Пловдивският апелативен съд отказа изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Саарбрюкен, Германия, за изпълнение на наказание от осем месеца лишаване от свобода, наложено на пловдивчанка.. Съдът прие наказанието да бъде изтърпяно в България и потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът отказа да екстрадира пловдивчанката, издирвана за кражби в ГерманияБългарският съд е сезиран с Европейска заповед за арест защото жената има влязла в сила присъда

До дни ще започне разчистването на терена на Сточна гара, върху който ще бъде построен новият мол на Пловдив - „Променада“. Инвеститорите вече са дали рестарт на проекта и скоро да се започнат дейностите по проектиране на комплекса.

Сточна гара остава в миналото! Рестартираха мегапроекта за мол Променада в ПловдивДо дни се очаква да започне разчистване на терена

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев свиква в неделя консултации във връзка с провеждането на изборите за Народно събрание, насрочени за 2 април 2023 г.

Ангел Стоев свиква консултации за състава на РИК в Пловдив-град и Пловдив-областТе ще се проведат в неделя

Актрисата Меган Фокс е пострадала при снимките на филма Subservience (Подчинение), който се снима в София. 

Меган Фокс пострада при снимки на филма "Подчинение" в СофияПри заснемане на една от сцените звездата е паднала назад и е ударила сериозно ръката си

ДАНС е сезирала прокуратурата за "Джемкорп", а САЩ санкционираха с Магнитски един от основните инвеститори при създаването на "Джемкорп"- Сергей Адониев. Това съобщи във фейсбук Десислава Трифнова от ГЕРБ-СДС.

Трифонова: ДАНС е сезирала прокуратурата за "Джемкорп"

Новото служебно правителство ще проведе първо заседание в петък, 3 февруари, от 15.30 часа, съобщиха от правителствената преслужба. 

Новият служебен кабинет с първо заседание утре

Издаването на картите за безплатно пътуване на децата до 10 години в пловдивския градски транспорт се отлага с 10 – 15 дни. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ предприеха всички необходими действия това да започне още на 1 февруари. Оказва се обаче, че бланките за попълване трябва да бъдат отпечатани от БНБ.

Предлагат по-ниски цени на картите за градски транспорт за учащи и пенсионериДецата до 10 години пътуват безплатно

Дете е било оставено само на булевард във Варна. За щастие шофьор е реагирал мигновено и е спрял, за да му помогне, пише GlasNews

Родители зарязаха 3-годишно дете само във Варна, шофьор реагира бързо

Пловдивските трупи бяха отличени с шест номинации за авторитетната награда Икар на Съюза на артистите в България. Пет от тях са за Пловдивския театър и спектакъла "Солунските съзаклятници" в категориите "Сценография" за Никола Балабанов, "Майсторско техническо осъществяване" на техническите екипи, "Поддържаща женска роля" - Елена Кабасакалова и Маргита Гошева, "Режисура" - Стайко Мурджиев. В раздел "Куклен спектакъл" е отличен "Невидимият Тонино" на Държавен куклен театър-Пловдив.

Големи сте! Шест номинации за Пловдив за наградите "Икар"

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с юношата Тодор Павлов. Младият защитник е с контракт за 3 години.

Локо подписа първи професионален договор с юношата Тодор Павлов

Димитър Софрониев остава в ареста, това реши Софийският градски съд и му наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

Оставиха в ареста мъжа барикадирал се в колата си в СофияТой е лежал в затвора година и половина за въоръжен грабеж и притежание на незаконно оръжие

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че Сърбия за първи път в историята има повече жители от България. Това се случи по време на специално заседание за сръбския парламент за Косово. 

Александър Вучич: Днес Сърбия официално има повече жители от БългарияАко ги нямаше Първата и Втората световна война щяхме да сме 17 млн., заяви президентът на Сърбия

Пожар в района на складова база в Бургас, намираща се по пътя за кв. "Рудник". Огънят е избухнал около 18.45 ч. и е обхванал 1500 кв.м едноетажна сграда за модифициране на автомобили. 

Пожар пламна в складова база в БургасНяма данни за пострадали