Издирването на 21-годишното момиче от столичния квартал Ботуенц продължава. Ива Георгиева е  в неизвестност от 30 януари. Нейните родители са говорили с нея по телефона за последно в понеделник преди обяд, а след това от момичето няма следа. 

„Станахме, отидохме на работа и ги оставихме вкъщи. В 11:30 ч. разговаряхме и това е последният разговор, който сме провели. Прибираме се от работа и ѝ звъним да ни помогне с продуктите, не вдига. Тя не закъснява, винаги се обажда. Няма кой знае колко приятелки. Цяла нощ синът ми я търси в целия квартал. Обърнахме се сутринта към полицията и я обявихме за издирване. Нямаме представа дали я избягала, дали някой ѝ се е обадил. Някой ако я види, нека да ни се обади. Искаме просто да знаем дали е жива “, каза Татяна Георгиева, майка на Ива. 

Родителите призовават, ако някой забележи 21-годишната Ива Георгиева, да се свърже с полицията или с тях. Момичето е облечено с черно късе яке и спортни маратонки „Адидас“. Не е ясно дали е с анцуг, или с дънки. Няма лични документи и пари в себе си. 

От понеделник родителите на Ива постоянно се опитват да се свържат с нея по телефона, а брат ѝ я търси и преглежда камерите в квартала. От вторник обаче телефонът на момичето е изключен. 

„Телефонът е изключен и всякаква надежда сме изгубили. От вторник следобед вече не е включен. Постоянно звъним. Нямаме представа защо я няма. Ако някой я види или разбере нещо, да се обърне към полицията или към нас, много моля“, призова майката на момичето пред БТВ. 

Приятелка на изчезналото момиче е казала, че няма представа къде е. По думите на бащата Ива не ходи по барове и заведения и е свито дете. Не е споделяла някакви притеснения или проблеми.