Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата. Той поема поста от Велислав Минеков и това е единствената рокада, която президентът Румен Радев е направил в новия кабинет.

Роден е на 8 април 1974 г. в Пловдив. Възпитаник е на Средно музикално училище "Добрин Петков" в класа на Дарина Кантарджиева (пиано) и в класа на Лилия Ковачева-Топорчева (тромпет). В този период е основоположник на Младежки оркестър „Пловдив“. Завършва Виенския музикален университет, а през 1996 г. е поканен от фондация „Ленард Бърнстейн“ (Йерусалим) на специализация в Израел и работи с Менди Родан – диригент на Израелската филхармония. През 2001 г. получава и магистърска степен от Нов български университет. През 2013 г. се дипломира и като мениджър в областта на културата в Нов български университет.

Найден Тодоров работи с различни оркестри в България и в чужбина, включително и с оркестъра на Пловдивска филхармония, а в последствие и на Държавна опера-Пловдив. . От 1997 г. е музикален директор на международния фестивал „Тракийско лято“. През 2001 г. дебютира със Софийската филхармония, а от сезон 2004/2005 г. става неин постоянен гост-диригент. В периода 2005 – 2017 г. е директор на Държавна опера – Русе. А от началото на 2017 г. е директор на Софийска филхармония.