Дете е било оставено само на булевард във Варна. За щастие шофьор е реагирал мигновено и е спрял, за да му помогне, пише GlasNews. Оказва се, че родителите все пак са се появили, но чак след известно време. Водачът дори е успял да подаде сигнал на 112, докато те го открият.

"Преди около час и нещо забелязах дете, видимо на 2-3 год. възраст да стои само с 1 тротинетка до пешеходна пътека на бул. "1-ви Май" без никой възрастен около него на пръв поглед. Докато паркирах колата, още една жена спря с нейната и отидохме да проверим детето. Огледахме се, но така и не видяхме никой в района около нас, стояхме около 5 мин. поне с детето, успя да каже поне, че се казва Юля (или Юлия), беше руско/украинско говорящо, но нищо повече не разбрахме. Звъннах на 112, където докато обяснявам на служителката къде точно се намираме, какво се е случило и т.н. се появиха в далечината 2 жени и 1 мъж, които не е като да си даваха "зор" да бягат и търсят, дори жените бих казал, че не изглеждаха чак толкова притеснени, единствено мъжа се опита да се кара на детето (въпреки, че вината е по-скоро тяхна), казаха че те са родителите. Аз се извиних на служителката на 112 за обдаждането, а тя отвърна, че няма проблем и е чула как родителите се карали на детето и най-важното, че са се намерили", разказва Тодор Тодоров.

Шофьорът апелира да се обръща повече внимание на децата, защото могат да бъдат много уязвими.

"Естествено деца са и играят, бягат и правят 'бели', но все пак идеята на публикацията ми е за повече внимание от страна на родителите, както и на гражданите като цяло - понеже преди мен и другата жена минаха и други коли, но никой не спря.", добавя той.

"За съжаление децата изчезват за стотни от секундата и когато родителят е разсеян с нещо друго, ситуацията се влошава със скоростта на светлината! Може би всички бихме обвинили реакцията на родителите, но е важно, че сте постъпил съвсем адекватно и всичко е приключило благополучно!", посочва Боряна Б.