Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния полицай Ангел Георгиев. Той е предаден на съд за това, че на 04 септември 2022 г. в землището на село Милево, е причинил по непредпазливост смъртта на 46-годишния Огнян Йорданов, вследствие на умишлено нанесени леки телесни повреди, част от които са причинили разстройство на здравето, а други  - болка и страдание.

Ангел Георгиев и Огнян Йорданов живеели в село Милево. Те се познавали и били в много добри отношения. На 3 септември 2022 г. в селото се провеждал събор. Двамата и техни приятели отишли там и употребили алкохол.  В късните часове се отправили към дома на Ангел, за да продължат да се черпят. Преди да влязат възникнало спречкване в групата. Огнян бил ударен, след което извадил нож и това подразнило Ангел.

Под влияние на изпитото количество алкохол  той започнал да нанася удари с ръце и крака по тялото на Огнян. Пострадалият паднал на земята, а групата влязла в къщата. Малко по-късно близък до компанията също се насочил към дома на Ангел. Той видял падналия мъж и съобщил на другите. Домакинът и новопристигналият решили да преместят пострадалия, като за целта го натоварили в микробус, закарали го до стадиона в селото, оставили го там и се върнали в къщата на Ангел. На 4 септември 2022 г. сутринта преминаващ покрай стадиона мъж подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали полицейски и медицински екипи, които констатирали смъртта на Огнян. 

Установено е, че полицаят е извършил деянието по непредпазливост  т.е. не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици  - смъртта на пострадалия, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  

„Не съм аз, исках да ги разтърва“, каза през сълзи Георгиев по време на разглеждането на мярката му за неотклонение.

Според защитникът му адвокат Евгени Костадинов трима души са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Ангел се е намесил да ги разтървава. Това се е случило в двора на Ангел, който са притичал да ги разтърве. После Огнян извадил нож срещу всички и го държал много професионално. Бил е професионален касапин преди и знае как да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил професионална схватка, за да елиминира ножа.

За това тежко умишлено престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години.