Остра реакция на синдикатите в МВР след оповестяването на случая за полицейския шеф, подсъдим за кражба на ток. Униформени твърдят, че е погазен етичният кодекс на вътрешното министерство. 56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч.

Полицаят, отзовал се на телефон 112 през 2019 година, когато енергото констатира незаконно свързване към мрежата в дома на разследвания заместник-директор, с коментар за случилото се пред Нова телевизия. Иван Павлов е член на Синдиката на служителите в МВР (СФСМВР). Той има над 30 години стаж в системата. Павлов е бил разпитан по случая.

Казва, че е изненадан от реакцията на шефовете на Районното управление.

„За мен е изненада. Аз разбирам, че те не го осъзнават и не го възприемат в техните очи и спрямо тяхната ценностна система като някакъв проблем – дори напротив”, коментира Павлов. 

„Виждам, че те са едни дълбоко чувствителни хора с голяма загриженост. Тази загриженост по отношение лично на мен продължава вече около година. Много голямо внимание ми отделят”, иронично каза полицаят. Той призна, че е излязъл в неплатен отпуск, за да не продължи „това внимание, тази загриженост” към него.

По думите на Павлов казусът бил известен на жителите на Ловеч.

„Въобще не ме учуди реакцията на МВР, защото, за да се извършва всичко това, което се извършва върху служителите, това не може да става без знанието, съгласието и благословията на някой високопоставен в системата на МВР. Аз се уверих лично в това нещо, след като направих среща с министъра на вътрешните работи и заместника му”, каза още полицаят. Той твърди, че зам.-министърът на МВР го посъветвал да търси правата си в съда. 

Съдят полицейски шеф за кражба на ток, а той продължава да работиГеорги Иванов е бил за кратко отстранен, но към днешна дата е възстановен на длъжност