Фирма, която е собственост на известна миска и организатор на конкурси за красота, е спечелила една от позициите за обществената поръчка на ОП „Градини и паркове” за нова техника.  

Обществената поръчка на общинското предприятие бе пусната през септември,  като тя бе разделена на две позиции – за „Доставка на машини, съоръжения и лекотоварни автомобили“ и „Доставка на стопански инвентар, дробилни машини, автовишки и пътнически микробуси“.

Въпросната дама е бивш модел, носителката на няколко награди, като през последните години е ивент мениджър и организира конкурси за красота.

С офертата, която са спечелили поръчката, от „Епра инвестмънт” са предложили косачната техника за 65 000 лева без ДДС, както и 6 автобуса на единична цена 49 990 лева без ДДС, или крайна цена от 60 000 лева. Микробусите са два  Iveco 65C, както и четири Mitsubishi Center.

Вижте колко струва всъщност въпросната техника:

Миска доставя втора ръка бусове на „Градини и паркове” в Пловдив за 60 бона бройкатаОбщинското предприятие купува драстично по-скъпа техника от свободния пазар през две софийски фирми

Продължава недоволството срещу тестването на учениците в Раковски. Днес десетки родители се събраха отново, за да изразят несъгласието си от това децата им да бъдат тествани два пъти седмично. Пред ОУ „Христо Ботев“ тече и подписка срещу новата заповед на здравния министър. Родителите отказват да тестват децата си, но не искат и те да учат онлайн.

Родители от Раковски: Няма да пуснем децата си онлайн, няма да предаваме и домашниНад 1000 подписа вече са събрани срещу тестването на учениците

Три неучебни дни обяви кметът на Раковски Павел Гуджеров за всички ученици в общината. Това стана ясно след срещата в ОУ „Христо Ботев“ в града, на която присъстваха началникът на РУО-Пловдив Антоанета Кръстанова, директорката на училището Кремена Алексиева и родители. В тези три дни предложенията на родителите за това как трябва да продължи обучението на децата им ще бъдат обобщени и ще бъдат изпратени на министъра на образованието. Ще се направят консултации и със здравния министър.

След протестите заради тестването на учениците: Обявиха три неучебни дни в РаковскиОбсъждат какви мерки да предприемат в общината

Междувременно в сайта на МОН родители и учители могат да намерят актуална информация за възстановяване на присъственото обучение, както и за тестването на децата в училищата. Подробни разяснения за тестването на учениците могат да бъдат намерени в сайта.

Днес до 12:00 ч. беше и крайният срок, в който родителите на учениците от I до IV клас, обучаващи се в електронна среда, могат да декларират дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове. Алтернативният вариант е родителите да представят валиден документ, с който удостоверяват, че детето е преболедувало COVID-19.

Изтича крайният срок за гласуване на родителите за тестването в класните стаиВ МОН могат да се задават въпроси относно това как ще протече обучението

Организация за бързо тестване на децата от началните училища, които в сряда ще се върнат присъствено в училищата, е създадена в район "Централен". Още в събота, веднага след публикуването на заповедтта на министъра на здравеопазването, от ръководството на района са се свързали с медицинските сестри, които работят в училища, детски градини и ясли, млечни кухни. Всяка от тях е била помолена да окаже съдействие на преподавателите при тестването на малките ученици. 

Медсестри доброволци ще тестват малките ученици в район "Централен"Създадена е организация за бързо тестване на децата, които в сряда се връщат в училище

До момента тестовете за учениците са разпределени в няколко области, като приоритет бяха по-отдалечените такива. За съжаление обаче до сряда не всички области ще получат тестове, съобщи министър Денков.

Министър Денков: До сряда не всички области ще получат тестовеТой е категоричен, че няма да има задължително тестване на деца и учители

МОН издаде заповед за тестването на ученицитеТя регламентира подробно процеса на тестване в училищата

По-добре тестовете за учениците да се правят вкъщи от родителите си, а не в класните стаи. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, според който трябва да се следва примера на западните държави и да се има повече доверие на обществото.

Той коментира, че е грешно разбирането, че всеки ваксиниран може да заразява.

Кантарджиев: Не всеки ваксиниран може да пренася вирусаСпоред професора тестовете за учениците трябва да се правят от родителите

Относно разпространието на вируса в Пловдив и областта новите случаи на COVID-19 са 806  за периода 6-8 ноември. В болница се лекуват 76 пациенти, а на домашно лечение са 722. Сред новозаразените медици са стоматолог, двама рехабилитатори, лаборант и две медицински сестри. В шест детски заведения в областта са регистрирани 6 нови случая на инфекцията, а в едно училище е установен 1 случай. 14-дневната заболеваемост е 859,25 на 100 000 души население.

Нови случаи на COVID-19 в шест детски градини в Пловдив и областта14-дневната заболеваемост е 859,25 на 100 000 души население

В национален мащаб 1 256 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалото денонощие. 266 от тях са установени с PCR, а 990 - с бързи антигенни тестове. 85,99 % от новите случаи, доказани за последните 24 часа, са на лица, които не са ваксинирани, показва Единният информационен портал - COVID-19.

Направените тестове през последното денонощие са общо 16 626. От тях 1 777 са PCR, а 14 849 - антигенни.

85,99 % от новите случаи на COVID са на неваксинирани23 са новите случаи на заразен медицински персонал

Десетки пловдивчани се подредиха през почивните дни пред вратите на най-натоварения COVID център в Пловдив, този в ДКЦ II. Тази седмица центърът заработи и през съботно-неделните дни. Не малко хора се обърнаха към специалистите и потърсиха помощ при тях, научи медията ни.

През събота напливът е бил по-малък за сметка на неделя. Хора със симптоми на коронавирус е имало още от сутрешните часове.

И през уикенда: Опашка от хора пред най-натоварения COVID център в ПловдивХора със симптоми на коронавирус е имало още от сутрешните часове

Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, могат да подадат заявление за гласуване в подвижна COVID секция по адреса на карантиниране, който може да е различен от постоянния или настоящия им. Заявленията се подават до 14 ноември.

Как ще гласуват карантинираните в Пловдив?Приемат заявления за подвижните секции

1 205 000 бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г., които да подсигурят машинния вот, пристигнаха днес в Областна администрация при засилена полицейска охрана.

617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област.

Хартиените бюлетини пристигнаха в ПловдивЩе се съхраняват в специални помещения

На една машина може да се гласува два пъти за парламент и президент, като на практика всеки гласоподавател може да го направи. Това обявиха на брифинг от ГЕРБ, като направиха демонстрация с една от машините, дадена от ЦИК на партиите за обучение.

При демонстрацията – се показа по указания на ЦИК гласуване с картата и излизането на бележката.  Според говорителя от ГЕРБ може да има „объркан” или злонамерен избирател, който е казал, че не е могъл да гласува за Народно събрание. 

ГЕРБ показа как може да се гласува два пъти на една машина, братя IT-та държали ключа на софтуераМашините, които дали за обучение на партиите, стигали до номер 21, номерът на ГЕРБ го нямало

През целия ден неприятна миризма на фекалии се разнесе из повечето квартали в Пловдив.

В Изгрев, Тракия и Гагарин уханието се усеща най-осезаемо, споделят те. Други пък коментират, че край гара Филипово в район Северен мирише на "краварник". По последна информация на Кукленско шосе и Кючук Париж също се усеща.

Пловдив вони! Неприятната миризма се усеща в целия градЖители на няколко квартала пропищяха

По-късно стана ясно, че миризмата идва от прясно наторени селскостопанските полета край Пловдив.

Кметът на "Тракия" разкри причината за ужасната миризма в ПловдивМиризмата на фекалии идва от наторени ниви край града

Българската агенция по безопасност на храните потвърди огнище на заболяването Африканска чума по свинете в животновъден обект в пловдивското село Радиново.

Ново огнище на Африканска чума пламна край ПловдивУмъртвяват 180 свине в частно стопанство

1 500 000 лв. за реконструкция и разширяване на Голямоконарско шосе одобри Министерският съвет в свое постановление от 5 ноември 2021 г.

Отпуснаха 1,5 млн. лева за реконструкция и разширяване на Голямоконарско шосеПравителството е направило трансфера към община „Марица”

Междувременно сериозен проблем с документацията на Небет тепе може да наложи преработването на проекта за реставрация, консервация и експонация, научи PlovdivTime.  Паметникът на културата от национално значение е включен в мащабния проект „По крепостните стени на Филипопол” заедно с Източната порта на стойност внушителните близо 9 млн. лв.

Връщат проекта за Небет тепе? Проблеми с документацията може да спънат реновациятаЛипсва името на наблюдаващ археолог, не е съгласуван с проучвателите, работили последно в проучванията

Двама пловдивчани получиха условни присъди след жестоко меле в Столипиново. Те са наказани с по 1 година и 10 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Мъжете пребили жестоко трима души, сред които и жена и ги зарязали в безпомощно състояние на улица „Пламък”.

Мелето се разиграло на 11 март 2017, минути преди полунощ.

Счупени челюсти и пробито слепоочие след меле в Столипиново, двама пребиха родниниМъжете на 20 и 27 години бяха наказани с условни присъди

Казусът с готвеното увеличаване на капитала на „Пълдин Туринвест“ АД чрез апорт на притежаваните от Община Варна акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ стигна и до пловдивския Общински съвет.

Утре общинарите ще вземат решение за упълномощаването на представителя на Общината Ясен Михайлов в общото събрание на акционерите  на „Пълдин Туринвест“ АД да гласува „против” всички предложения в извънредното общо събрание.

Казусът с акциите на Варна в Панаира влиза за гласуване в Общинския съвет в ПловдивОбщинарите ще упълномощят Ясен Михайлов да гласува против решението за увеличаването на капитала

Едно на пет деца изпитва психично разстройство всяка година. Един на всеки пет смъртни случая при 15 до 19-годишните в ЕС е причинен от умишлено самонараняване. Всяко второ дете в България е било жертва на психическо насилие. Българските тийнейджъри са първи сред своите връстници в Европа по пушене на цигари и канабис, консумация на алкохол и ранно начало на сексуалния живот. Тези тревожни данни бяха оповестени при старта на кампанията на УНИЦЕФ в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите. 

По четири деца на ден влизат в болница заради алкохол или наркотициВсе пак случаите намаляват в периода на пандемията от COVID-19

Въпреки че ситуацията в страната е изключително напрегната заради тежката ковид вълна, много студенти вече планират къде да прекарат предстоящия студентски празник на 8 декември. Заради евентуалния локдаун и неяснотите около противоепидемичните мерки, самостоятелните вили и къщи под наем за поредна година са най-предпочитаният вариант за отпразнуване на повода.

Бум на резервациите на къщи за гости край Пловдив за 8 декемвриТова е най-сигурният вариант за студентите при възможен локдаун