Продължава недоволството срещу тестването на учениците в Раковски. Днес десетки родители се събраха отново, за да изразят несъгласието си от това децата им да бъдат тествани два пъти седмично. В момента пред ОУ „Христо Ботев“ тече и подписка срещу новата заповед на здравния министър. Родителите отказват да тестват децата си, но не искат и те да учат онлайн.

Вече има над 1000 подписа, като събирането пред школото ще продължи до 10 часа. След това подписката ще бъде занесена в кметството, където ще остане 24 часа и всеки, който желае, може да се подпише и там.

Утре ще бъде изпратено по едно копие от нея в Министерствата на здравеопазването и образованието и РУО-Пловдив.

Днес пред училището бе и кметът на Раковски Павел Гуджеров, който подкрепя недоволните родители.

„Аз има две деца, който са в трети и шести клас. Днес няма да влязат онлайн в час. Писала съм на учителите, че нямам нищо лично против тях. Ще си учим следващите уроци и домашни съгласно указанията на преподаватели. Говорих с някои родители, не всички ни подкрепят, но аз лично утре няма да пусна моите деца. Имам информация, че някой родители на първокласници няма да предават домашни в знак на протест“, коментира Жана Бенин от Раковски пред TrafficNews.bg.

В момента в училището има среща, на която присъстват директорката Кремена Алексиева, представител на РУО-Пловдив и родители.

Припомняме, че вчера на протест в града се събраха близо 200 местни жители. Гневните родители заплашват да бойкотират новите наредби и да водят децата си на училище без тестове.