Десетки пловдивчани се подредиха през почивните дни пред вратите на най-натоварения COVID център в Пловдив, този в ДКЦ II. Тази седмица центърът заработи и през съботно-неделните дни. Не малко хора се обърнаха към специалистите и потърсиха помощ при тях, научи медията ни.

През събота напливът е бил по-малък за сметка на неделя. Хора със симптоми на коронавирус е имало още от сутрешните часове.

За разлика от делничните дни, центърът е с работно време до 13:00 часа. Очаквано обаче медицинският персонал е заключил сградата доста след уречения час. Нито един човек не е останал непрегледан.

Около 50% от посетителите са дали положителен резултат за COVID -19, научи още медията ни.

През седмицата през общинския COVID център минават около 150 пациенти и натоварването е сериозно. Създаден е и специален екип, който да гарантира навременната консултация и да осигури квалифицирана помощ.

Правят се клинични изследвания, образна диагностика, при необходимост – микробиологични изследвания. Изписват се и лекарства с електронни рецепти.

Единадесет са COVID зоните в Пловдив и областта, където хората със съмнения за заболяването могат да бъдат прегледани безплатно и да им бъдат предписани безплатни лекарства.

1256 са новозаразените през последното денонощие в страната. Въпреки отчетените ниски стойности, то починалите държат високи нива.

Според медиците, следващите две седмици ни очаква пик на починалите с COVID-19.

Кантарджиев: Не всеки ваксиниран може да пренася вирусаСпоред професора тестовете за учениците трябва да се правят от родителите

COVID кризата в цифри: 1256 новозаразени, положителните тестове - 7.5%Вижте актуалните данни за страната