Вижте последните данни за новите случаи на коронавируса.

COVID кризата в цифри: 384 новозаразени в страната, 8 души са починалиВижте последните данни

Четирима медици са сред новозаразените с COVID за последното денонощиеОсем души са починали

18 души с COVID-19 в Пловдив са на командно дишане, четирима издъхнаха14-дневната заболеваемост е 227,9 на 100 000 души

Стикери покриват изцяло уличен знак в Пловдив. Абсурдното съоръжение оставя в неведение шофьорите каращи по бул. „Константин Великчов“, стигайки до кръстовището ухото към ул. „Найчо Цанов“.

Стоп! Ами сега, накъде?Знак се превърна в табло за стикери

Почти сигурно е, че децата трябва да започнат учебната година дистанционно. Около 15 септември ще бъдем малко след пика на вълната. Това заяви д-р Александър Симидчиев.

Д-р Симидчиев: Почти сигурно е, че децата трябва да започнат учебната година дистанционноВаксините не са ограничение, а право на избор

Балетният спектакъл  - „Лебедово езеро“ на Държавна опера–Пловдив, ще даде началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив на 1 септември от 20.30 часа на Пеещите фонтани.

Пеещите фонтани стават балетна сцена на старта на Есенния салон на изкуствата в ПловдивОткриването е със спектакъла "Лебедово езеро"

Човек се самоуби, след като беше прегазен от влак до Коматевския възел. Сигналът за инцидента е бил подаден 9:20 часа тази сутрин, като на място са пристигнали екипи на полицията. Загиналият е прегазен от пътнически влак по линията София-Бургас.

Влак прегази човек до Коматевския възел в ПловдивНа място е полиция

Очевидци: Прегазеният от влак сам легна на релситеТялото на загиналия е напълно обезобразено

Директора на "Сиела Норма" Веселин Тодоров, заяви че цената на разделянето на изборите ще е два пъти по-висока и ще струва около 60 млн. лева.

Директорът на "Сиела Норма": Разделянето на изборите ще струва 60 млн. повече на държаватаПочти цялата подготовка за изборите е една и съща, преразход е да се прави два пъти

КПКОНПИ прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова, която е сключила трудов договор с дъщеря си. Наложена й е глоба в размер на 5 000 лв.

КПКОНПИ: Кметицата на "Красно село" e сключила договор с дъщеря сиНаложена й е глоба в размер на 5 000 лв

Министърът на образованието Николай Денков отрече, че общата фондация с Кирил Петков е получавала пари от държавата.

Николай Денков: Фондацията ни с Кирил Петков не е получила и лев от държавата, работи безплатноПрез последните дни редица медии тиражират манипулативна смесица от истини, заяви той

Варненският административен съд осъди Българската народна банка да изплати обезщетение от близо 5 хиляди лева за нанесени имуществени вреди. Делото е заведено от жена, потърпевша от ситуацията около фалита на КТБ.

Административният съд във Варна осъди БНБДа заплати обезщетение от близо 5 хиляди лева за имуществени вреди

Министърът на икономиката Кирил Петков е получил потвърждение, че не е гражданин на Канада. Документите са били получени в петък.

Кирил Петков получил потвърждение, че няма канадско гражданствоНужната документация е била получена в петък

Шестима били задържани при полицейски проверки по безопасност на движението през почивните дни в Пловдив и региона. Петима от нарушителите били зад волана пияни, а един – дрогиран. В областния град от екип на Първо РУ е хванат 43-годишен водач с близо 2,5 промила алкохол.

Шестима пияни и друсани шофьори хванаха в Пловдив и регионаМладеж от Раковски е задържан за притежание на наркотици

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод на 24 август (вторник)  от 09:00 до 17:00 часа се спира движението на моторни превозни средства в двете платна на бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Стефан Стамболов“ до ул. „Околчица“. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.     

Заради авариен ремонт: Затварят основен булевард в Пловдив утреПроменят се маршрутите на автобуси по бул. "Александър Стамболийски"

След като при първите два опита за съставяне на правителство Конституцията задава 7-дневни срокове, няма причина при третия опит да се дава безсрочен мандат за формиране на правителство. Това заяви конституционалистът проф. Пламен Киров.

Проф. Киров: Ако НС не определи дата за избор на президент, ще има конституционна кризаНе би следвало да се смесват парламентарни и президентски избори, посочва още конституционалист

Здравното министерство публикува информация какво съдържа всяка една от ваксините. 

МЗ публикува какво съдържа всяка от ваксините срещу COVID-19Нито една от тях няма съдържание на животински продукти

Председателят на Народното събрание Ива Митева коментира политическата обстановка.

Ива Митева: Третият мандат да отиде при ИБГНИ, ако ще има избори 2 в 1Актуализацията на бюджета се обсъжда сериозно и задълбочено, посочи председателят на НС

ТИР се вряза в мантинела на АМ „Тракия“ и блокира едното платно в посока Бургас.

Двойна катастрофа блокира АМ "Тракия", ТИР се вряза в мантинелатаПри двата инцидента няма жертви

Тодор Неделев се завръща в националния отбор, а Ясен Петров повика общо петима играчи от пловдивските отбори за предстоящите световни квалификации и контрола с Литва.

Трима от Локо и двама от Ботев сред избраниците на Ясен ПетровНационалите ще играят две световни квалификации и контрола

Колоездач е настанен в болница, след като е бил блъснат на пешеходна пътека в жк "Тракия“. Колоездачът е с леки охлузвания.

Блъснаха колоездач в "Тракия", откаран е в болницаВсе още не ясно състоянието на пострадалия

14-годишната Ани от Несебър, изчезнала в Слънчев бряг в събота, 21 август, е била открита невредима.

Откриха невредима 14-годишната Ани, изчезнала в Слънчев брягПо неофициални данни то е открито в хотелски комплекс в курорта

Съдът задържа под стража 19-годишен египетски гражданин за превозване на 17 сирийски бежанци.  

Египтянин бръснар остава в ареста за превоз на 17 нелегални мигранти по АМ "Тракия"Каналджията живее и работи нелегално в София от две години

Главният прокурор на Република България внесе в Конституционния съд на Република България искане за обявяване на противоконституционност на чл.24 и на част от чл. 86, ал.1 и ал.4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС). В искането се сочи, че те противоречат на разпоредбите на Конституцията за принципа на разделение на властите и независимостта на съдебната власт.

Гешев атакува пред Конституционния съд правото на депутатите да го викат на разпитОбвинител №1 обяви действията им за противоконституционни

"Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне половината парламентарни формации", заяви бившият премиер Иван Костов.

Иван Костов за Слави: Политиците не са артисти от неговото шоу, за да им поставя задачиНеспособността да се излъчи правителство е най-големият риск за националната ни сигурност

КПКОНПИ ще обжалва решението на Административен съд – София град относно бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев.

КПКОНПИ ще обжалва решението на АССГ по отношение на Александър МанолевПродължава казусът с бившия заместник-министър на икономиката

Мая Манолова призова президентът Румен Радев да свика предварителни консултации с партиите преди връчването на третия проучвателен мандат. 

Мая Манолова: Президентът да свика консултации преди връчване на третия мандатЛидерът на Изправи се БГ посочи, че явно и БСП и ИТН не искат да водят такива

Служебният министър-председателя Стефан Янев назначи на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков и Валентин Граматиков.

Стефан Янев назначи двама зам.-министри на регионалното развитие и благоустройствотоИван Шишков и Валентин Граматиков ще заемат постовете

Община Пловдив обяви програмата за честванията на 136-годишнина от Съединението на България на 6 септември. 

Обявиха тържествената програма за 6 септемвриПо традиция празникът на Пловдив ще завърши с тържествена заря-проверка

Общественият градски транспорт в Пловдив отново стана обект на критика от страна на пловдивчани. На редакционната ни поща пристигна клип, в който се вижда как автобус  движещ се по „Пещерско шосе” е причина за замърсяване на въздуха в следствие на изгорели газове.

Автобус на градския транспорт се превърна в парен локомотив на "Пещерско шосе"Има ли Евро стандарти по отношение на вредните емисии в България

Утре, 24 август, доброволци на Българския червен кръст ще раздават информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините. Акцията е част от информационната кампания, която провежда Министерството на здравеопазването.

Акция за ваксиниране на МЗ и БЧК стартира в Пловдив и още няколко градаЦелта е до хората да достига достъпна и проверена информация относно ползите от имунизацията

Голямата българска актриса Виолета Бахчеванова почина на 86 години.

Почина голямата българска актриса Виолета БахчевановаТя си отиде от този свят на 86-годишна възраст 

Съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов заяви, че председателят на Народното събрание Ива Митева има качествата да бъде премиер. 

Ген. Атанасов: Ива Митева има качества да е премиерСъпредседателят на Демократична България с интересно изказване

Нов търговски комплекс се предвижда да се изгради върху парцел от 10,6 декара в близост до пробива Модър-Царевец.

Строят нов търговски комплекс в ПловдивТой ще се разполага върху терен от 10,6 декара

От месец вече е напълно прекратена всякаква дейност по ремонта на Околовръстното на Пловдив. Тоталното замразяване на обекта дойде след разпусната заповед на тогавашния директор на АПИ Апостол Минчев.

Ще продължи ли ремонтът на Околовръстното на Пловдив и кога?От АПИ категорични, че проблемът е финансирането

Добрата новина! Пловдивчанинът Ангел Краевски, който се бори с левкемия се завърна след дълго лечение в чужбина.

Пловдивчанинът Ангел Краевски се завърна след дълго лечение в чужбина, организират нова "Нощ на Ангелите"Ангел Краевски вече сред семейството си