Нов търговски комплекс се предвижда да се изгради върху парцел от 10,6 декара в близост до пробива Модър-Царевец. 

На имота, който е на метри от Коматевския възел с лице на ключовият булевард, в момента има редица складови постройки, които се очаква да бъдат премахнати. 

Вместо тях се предвижда да се изгради търговски комплекс, в който на първо време ще се помещават магазин за бяла и черна техника, зоомагазин, два магазина за промишлени стоки – единият за дрехи, другият за туристическо оборудване и кафене. Вероятно с времето свободните търговски площи ще бъдат заети и от други обекти. Комплексът ще бъде осигурен наземен паркинг с места за 121 автомобила. 

Предвижда за целта върху терена да се построи сграда с 6786 кв.м. РЗП, в която ще бъдат разположени търговските обекти. Транспортният и пешеходен достъп до имота е решен от съществуващия булевард „Коматевско шосе”, в югоизточния край на парцела. Зоната извън застроеното пространство и паркинга пък ще бъде озеленена. Инвеститор е акционерното дружество, стопанисващо верига магазини "Технополис". 

Интересно е, че в близост вече има изграден ритейл парк, в който обаче няма част от спектъра на стоки и услуги, които ще предлагат новопредвидените обекти. 

Уведомление за инвестиционното намерение е изпратено в РИОСВ - Пловдив, където екоексперти трябва да преценят има ли необходимост от съставяне на оценка за въздействие върху околната среда.