Пловдивският апелативен съд отмени решението на Окръжния съд под тепетата и реши да екстрадира бившия депутат, съдия и член на ВСС Иван Димов. В мотивите си магистратите изтъкнаха, че трябва да има доверие между страните членки и, че в България няма започнато наказателно производство срещу него. Относно мястото на извършване на престъплението магистратите приеха, че то не може да бъде установено с точност предвид спецификата си - банкови транзакции през интернет.

Днешното заседание започна с прочитането на писмото от Окръжния съд в австрийския град Велс, като от него стана ясно, че издаващата държава членка дава гаранции, относно ЕЗА и процедурата по предаване между държавите членки, че Иван Димов  ще бъде предаден на изпълняващата държава при евентуална присъда или мярка ограничаваща личната свобода.

Окончателно: Екстрадират търсения от Австрия за пране на пари Иван ДимовБившият депутат, съдия и член на ВСС беше заложен край Пловдив с Европейска заповед за арест

Двама мъже са арестувани след спецакция на отдел Икономическа полиция-Пловдив за извършени измами с видеокарти и електронни часовници чрез интернет платформи. Днес Районна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинение на двамата мъже, като прокурори са присъствали на първоначалните  следствени действия.

По първото досъдебно производство като обвиняем е привлечен 21-годишен мъж , за това, че в периода от 21 юли 2021 г. до 01 ноември 2022 г. в Пловдив  е измамил 16 различни лица, че ще им бъдат изпратени работещи видеокарти и части за компютър, поръчани от тях, като те са му платили общата сума от 6497 лева. По делото е установено, че  обвиняемият публикувал обяви в интернет платформа, че продава видеокарти и други части за компютри на изгодни цени. Той посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка ги изпращал по куриерска фирма. Цената на видеокартите варирала от 137 лева до 500 лева. Той изпращал видеокартите, които впоследствие се оказвали увредени и неработещи.

Спецакция на пловдивската полиция! Двама са задържани за измами с електроника в интернетОбвиняемите са изпращали на клиенти фалшиви часовници и неработещи видеокарти

Нов протест на пострадалите от наводнените карловски села Богдан и Каравелово се проведе днес. Хората, пострадали от наводненията, не са доволни от темповете на възстановяване на инфраструктурата.

Протестиращите изразиха недоволството си пред сградата на община Карлово. Според тях държавата и институциите не се ангажират достатъчно, за да помогнат и да подкрепят всички собственици на пострадалите сгради и имоти. Те настояват за незабавно спиране на сечта във водосбора на населените места, разчистване и извозване на земната маса в коритата на реките около Богдан и Каравелово.

Жители на карловските села отново на протест: Беше бедствие! Все още е!Според протестиращите държавата и институциите не се ангажират достатъчно, за да помогнат

Скоропостижно Община Пловдив коригира протоколите си по обществената поръчка за 7 млн. лева за изграждането на тренировъчни зали в квартал „Христо Смирненски”. След публикацията на TrafficNews от уикенда за гафовете при смятането на точките на фирмите, още в понеделник комисията с ръководител Атанас Балтазаров се е събрала, за да ги коригира.

След публикация на TrafficNews: Община Пловдив сметна правилно формулата за 7 млн. леваКомисията, назначена от Георги Титюков преработи обърканите резултати за тренировъчните зали в Смирненски

За огромно задръстване на Околовръстния път на Пловдив, съобщават читатели на TrafficNews. В час пик колоната е от Асеновградско шосе до разклона на Шести километър. Двулентовият път е абсолютно недостатъчен, за да поеме увеличаващия се трафик в града. Предвид и факта, че няколко основни булеварда в район "Южен" са затворени за ремонт , ситуацията е взривоопасна. Дори лек удар или внезапна повреда на някой автомобил е достатъчна, за да блокира цялото движение. 

Заради лек инцидент! Околовръстното е блокирано от Асеновградско шосе до 6-ти километърСитуацията се повтаря всеки ден в час пик

„Централният площад ще промени облика си с фасадното възстановяване на Военния клуб и реставрацията и социализацията на Форумите Изток и Юг. И трите обекта са с издадено строително разрешително. Предстои ремонт и реконструкция на ул. „Иван Вазов”, където ще има споделено движение и зона без места за паркиране”, каза главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов на последното извънредно заседание на ЕСУТ.

Наша проверка показва, че  Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” е обявила обществена поръчка за текущ ремонт на покриви на сградата на Военния клуб в Пловдив и дори има избран изпълнител  - „Кемпарк Строй” ЕООД.

Ремонтират покрива на Военния клуб, възстановяването на трите кули - на трупчета

Върховният касационен съд отново отмени присъдата на експолицая Венцислав Караджов. Той бе осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на родителите му Божура и Цветан Караджови. Досега процесът е решаван два пъти от въззивния съд и при двете решения е потвърдена присъдата на Окръжния съд.

 В настоящото решение на върховните магистрати се казва, че делото ще бъде разгледано от друг състав на Пловдивския апелативен съд, от стадия на допускане на доказателства. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ВКС отново върна делото срещу експолицая Караджов, обвинен в убийството на родителите сиСпоред върховните магистрати теорията, че може наркомани да са убили родителите му не е добре изследвана

Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа незаконен. Това стана ясно от заповед на кмета на община "Родопи" Павел Михайлов, с която е забранено ползването и достъпа до строеж: „Открит паркинг 2“ и е е разпоредено да се освободи строежът в 14-дневен срок за доброволно изпълнение от връчването ѝ. 

Теренът е в местност „Перето“ и представлява земеделска земя - нива, в землището на село Браниполе. Със заповедта още е разпоредено да се започне производство за установяване и отстраняване на незаконно строителство, като се прекъсне електрозахранването на строежа, както и водоснабдяването на същия. 

Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа незаконенСобственикът събира пари, но няма необходимите строителни книжа

Поредната продажба е обявена за имот, разположен до стадиона в село Брестовица. Става дума за терен от 1000 кв.м. с две сгради - едноетажна със застроена площ от 118 кв.м. и двуетажна със застроена площ от 101 кв.м. построени върху него. Това прави приблизително 300 кв.м. РЗП сграден фонд.

Цената, от която ще започне наддаването за имота, е 102 000 лева без ДДС или на цена от около 62 600 евро с ДДС. Стъпка за наддаване е 6000 лв. без ДДС.

Проверка на пазара на имоти показа, че цените в района са значително по-високи. Парцел от 930 кв.м. с къща от 300 кв.м. РЗП се търгува за 190 000 евро.

Отново: Обявиха търг за държавен имот в Пловдивско, цената - много под пазарнатаКъща от над 300 кв.м. и терен от 1 дка в Брестовица се търгува за 62 хил. евро с ДДС

"Пълна идиотия! Не знам кой ги взима решенията в тази Община, но поне да ги изпълняват или съгласуват. Вчера имаше едно съобщение за променени маршрути, но днес са други. Ние шофьорите не ги знаем, а как да ги разберат пътниците”, заяви гневен шофьор от градския транспорт на Пловдив пред TrafficNews.

 Причината е, че обявените временни маршрути на пет автобусни линии на практика не могат да се изпълняват заради два ВиК ремонта на ул. „Солунска”.

Хаос в Смирненски заради два аварийни ремонта, автобуси се лутат по малките уличкиВместо на едно място от ВиК разкопаха два участъка на ул. „Солунска”

Дългоочакваният ремонт на Голямоконарско шосе стартира. Движението е спряно в източното платно на бул. „Васил Априлов” в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав” и ул. „Георги Бенев”, видя репортер на TrafficNews.

Очаквано! Още една зона в Пловдив се задръсти с ремонта на Голямоконарско шосеДвижението в източното платно на бул. „Васил Априлов” е спряно

Катастрофа предизвика сериозно задръстване на Околовръстното на Пловдив. Ударили са се три автомобила и бус в участъка между колелото на Кукленско шосе и това на Асеновградско шосе.

Катастрофа с три коли и бус блокира Околовръстното