Дългоочакваният ремонт на Голямоконарско шосе стартира. Движението е спряно в източното платно на бул. „Васил Априлов” в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав” и ул. „Георги Бенев”, видя репортер на TrafficNews.

„Задръстванията тази сутрин бяха страшни. Колоната от коли започваше още от моста на УХТ”, разказаха пред медията ни жители в района.

Предвидено е пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли, като движението дотогава ще се извършва двупосочно в западното платно.

„Принудени сме да минаваме през Карловско шосе, за да стигнем до работните си места, но ако преди тръгвахме с 30 минути по-рано, то сега това трябва да се случва 1 час по-рано, тъй като пътникопотокът след затварянето на Голямоконарско шосе се увеличи значително много и тапите от коли са километрични”, разказа жител на Царацово.

Зелена светлина за ремонта на Голямоконарско шосе, започват го от бул. „Дунав”Затварят едното платно до ул. „Напредък”, движението ще е двупосочно в другата

Временната организация е обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели от фирмата изпълнител „ИСА – 2000“. Стойността на проекта е близо 18 млн. лева с ДДС, като държавата отпуска 9 млн. лева за него, а 4,5 млн. лева вече са по сметките на Община Пловдив.

Реконструкцията и разширението на пътя ще бъде по одобрен проект – включва разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи , ново кръгово кръстовище  и локали. Също така ще има нова ВиК мрежа, отводнителни съоръжения,  напоителна система, нови стълбове и ЛЕД осветление, като максималният срок на всички дейност трябва да не е по-дълъг от 24 месеца.

Започва ремонтът на Голямоконарско шосе! Tази вечер затварят едното платноПредвижда се пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли

@trafficnews Още една зона в Пловдив се задръсти с ремонта на Голямоконарско шосе. ????????#trafficnewsbg #plovdiv #prom #fyp #fy #foryou #viral ♬ original sound - Trafficnews

Снимки: