Нов протест на пострадалите от наводнените карловски села Богдан и Каравелово се проведе днес. Хората, пострадали от наводненията, не са доволни от темповете на възстановяване на инфраструктурата.

Протестиращите изразиха недоволството си пред сградата на община Карлово. Според тях държавата и институциите не се ангажират достатъчно, за да помогнат и да подкрепят всички собственици на пострадалите сгради и имоти. Те настояват за незабавно спиране на сечта във водосбора на населените места, разчистване и извозване на земната маса в коритата на реките около Богдан и Каравелово.

Повечето от пострадалите все още живеят при близки и познати или във фургони, тъй като средствата, които са получили от дарители до момента, са крайно недостатъчни, за да възстановят домовете си и да се върнат към нормалните условия на живот.

„Трябва да се изчистят коритата, защото ако завали – на втория път ще стане още „по-добре”. Останахме живи засега, дойде ли втори път водата сме готови”, каза един от протестиращите жители.

Жители на наводнените карловски села излизат на протест заради неспазени обещанияТе твърдят, че се получава прехвърляне на отговорност между институциите относно решаването на проблемите

Обследват 96 къщи в пострадалите карловски села Богдан, Каравелово и СлатинаОбщината ще съдейства за разрушаването на компрометираните домове