Близо 20 общински съветници са се изследвали през последните два дни, като няма нито една положителна проба, заяви председателят на местния парламент Александър Държиков.

„След тестове и предписанията излезе становище, че Общинският съвет не е огнище на COVID-19, така че може да продължим работата си. Говорил съм и с всички общински съветници, няма нито един, който да чувства някакви симптоми или неразположение”, каза шефът на законодателния орган на Пловдив.

Той обясни, че сесията утре ще се проведе по всички правила за безопасност и предписания от РЗИ.  Сесията ще се състои в Дома на културата от 10:00 часа, като общинските съветници ще са през ред и две седалки. Журналистите ще са на балкона, а гости няма да се допускат. Всички ще бъдат задължително с маски, като ще бъдат осигурени и дезинфектанти.

Сутринта от ОП „Дезинфекционна станция” ще обработят цялата сграда на Дома на културата преди заседанието на общинарите.  

Държиков каза, че последните две сесии преди лятната ваканция - на 23 юли и през август също ще се проведат в бившия Синдикален дом. След това съветниците ще се съберат в началото на септември.

Припомняме, че единствената положителна проба бе на д-р Иглика Казанджиева от ГЕРБ, която вероятно се е заразила от съпруга й.