Нарушители влязоха близо до полигона в село Црънча, където днес се провеждат демонстрации по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. Първоначално имаше съмнения, че те са част от протестиращите. Кметът на селото Ангел Руков, както и црънчани обаче опровергаха тази информация.

"Нямаме никаква представа как тези хора са влезли в полигона и защо са били там. Всички, които са против продаването на гората над село Црънча са на "Стърбоджи поляни", където вместо събор днес има мирно бдение. Това какво се е случило в поделението и кой е отишъл там няма нищо общо с нашите искания, свързани с продажбата на парче от Родопите." - категоричен е кметът Ангел Руков. 

"Това е провокация и не е предизвикана от жителите и всички подкрепящи нашия мирен молебен. Това не е протест, ние правим мирен молебен за гората, защото не е редно да се продава част от Родопа планина. - каза Стоян Кузманов от Црънча. 

Според хората, цивилните, които са нахлули близо до мястото, откъдето стреляха снайперистите, са от съседното село и са решили да предприемат незаконните действия, след като разбрали, че премиера Бойко Борисов ще бъде там. Спецчастите на полигона в Црънча трябваше да прекъснат своята стрелба по време на антитерористична демонстрация на връх празника.

Става въпрос за няколко възрастни с деца, които искали да гледат отблизо различните бойни способности, които демонстрираха Силите за специални операции на Специализирания учебен център.

След като цивилните бяха забелязани, военните успяха да ги приберат, а към тях се включи и полиция.

Междувременно, голям плакат с надпис "Спрете продажбата на Родопа планина" бе разпънат на могилата над полигона, но достатъчно далече, за да не попречи на демонстрациите.

Пропомняме, че на празника изненадващо пристигна и премиерът Бойко Борисов. Формирования на Съвместното командване на специалните операции проведоха разузнаване, обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, изпълниха парашутни скокове, инфилтрация на снайперистки тим от хеликоптер по способа „бързо въже“, представиха способности по ръкопашни техники и изпълниха динамични стрелби с пистолет и автомат. Демонстрациите завършиха с парашутен скок и развят отвисоко национален флаг.

Командоси обезвредиха терористи край ПазарджикГолям плакат с надпис "Спрете продажбата на Родопа планина" бе разпънат в местността "Стърбоджи поляни"