Различни бойни способности демонстрираха Силите за специални операции на Специализирания учебен център „Црънча" край Пазарджик навръх Деня на храбростта и празника на Българската армия.

На празника изненадващо пристигна и премиерът Бойко Борисов. Формирования на Съвместното командване на специалните операции проведоха разузнаване, обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, изпълниха парашутни скокове, инфилтрация на снайперистки тим от хеликоптер по способа „бързо въже“, представиха способности по ръкопашни техники и изпълниха динамични стрелби с пистолет и автомат. Демонстрациите завършиха с парашутен скок и развят отвисоко национален флаг.

На учебен полигон „Црънча“ екипажи от авиобаза Крумово взеха участие в операция със Специалните сили. Вертолет Ми-17 изпълни задача по ексфилтрация на екип за специални операции по способа външен товар, а с вертолет AS-532AL Cougar осъществи десантиране на група за бързо реагиране по способа „бързо въже“ на покрив на сграда. Бе изпълнен и десант по парашутен способ от самолет Спартан.

Всички полети в празничния ден са елемент от ежедневната подговка и изпълнение на задачи на ВВС.

Междувременн голям плакат с надпис "Спрете продажбата на Родопа планина" бе разпънат в местността "Стърбоджи поляни" над пазарджишкото село в Црънча. 

Инициативата е в знак на протест след приетото предложение на кмета на Пазарджик Тодор Попов 370-те дка гора да се пуснат на търг при първоначална цена около 696 000 лева. 

Бойко Борисов: Имаме антирекорд за жертви в Европа! Това е като най-кръвопролитно сражение НА ЖИВОПремиерът пристигна в Црънча, за да наблюдава зрелищна спецоперация за Гергьовден