Последният анонсиран срок от кметa Иван Tотев за завършването на Коматевско шосе няма да бъде изпълнен, заяви самият градоначалник с огромно съжаление.

На днешната пресконференция, той посочи, че цялата мощ на австрийската фирма "Щрабаг" е вложена в обекта, но трудностите, които излизат всекидневно в работата са огромни.  

Кметът обясни, че досега никога не са се сблъсквали с подобен тип обект заради археологията и другите специфики, които има на пътя, под и покрай него. Септември обаче се очаква връзката между кв. Коматево и ул. „Остромила“ да бъде завършена, за да може местните да имат още един обходен маршрут към сърцевината на града. 

Той призова за търпение местните хора, като им се извини за причинените неудобства, но подчерта, че щом булевардът бъде завършен, цялото натрупано недоволство ще остане в миналото. 

Относно намеренията на коматевци да блокират околовръстното шосе, ако ремонтът не бъде изпълнен в срок до 15 септември, градоначалникът изтъкна, че това няма да промени нищо, освен да затрудни придвижването на хилядите други пловдивчани, както и да забави ремонта, тъй като техниката в момента минава оттам. 

Тотев увери, че всички институции работя на максимално бързи обороти, за да може Коматевско шосе да бъде час по-скоро завършено. 

Очаквайте подробности!