„Не е нормално да се изграждат нови комплекси, а подземните паркинги да бъдат правени така, че да бъдат неизползваеми. Всички виждаме какво се случва в район „Южен”, тази практика трябва да се спре, тъй като вместо в паркингите – тези коли са по улиците”, заяви журналистът Илиян Велков, който се впусна в надпреварата за районен кмет на „Южен” от ЗС „Александър Стамболийски” за кмет на район „Южен”. 

Според него хората в района искат нормални битови неща, както и повече жизнено пространство. В момента зелените площи са кът в района, въпреки че има терени, които са подходящи за изграждането на паркове. 

Според Велков и Георги Колев, който е кандидатът за кмет на Пловдив от формацията, ако се урбанизира правилно районът, то цените на имотите ще скочат значително, което ще е в интерес на гражданите.

Новите квартали – „Остромила” и „Беломорски” пък могат да се превърнат в пловдивските еквиваленти на Бевърли Хилс, ако се инвестира в подходяща инфраструктура.

Кандидатът за кмет на  „Южен” заяви, че познава добре проблемите на района и на хората и ще направи всичко възможно да ги реши. Той изтъкна, че Кючук Париж и другите квартали не могат да се разглеждат като периферия, а като най-бързоразвиващият се район в Пловдив.

„Районът е предпочитан, защото се намира в подножието на белия дроб на региона - Родопите. Трябва да направим подходяща инфраструктура и условия за живот и в новите квартали”, заяви журналистът, който първи се впуска в надпреварата.

Той изтъкна и важността от изграждането на „Модър-Царевец” и пробива под Централна гара, решаване с проблемите с вътрешнокварталните улици и справяне с проблемите с паркирането.

„Споделих на мои познати, че имам намерения да се кандидатирам. Те ми отговориха: "Най-накрая има смисъл да отидем и да гласуваме."

Това са млади пловдивчани, които работят, създават семейства, имат позиция, но са нямали избор. Сега е времето да им кажа, че вече имат избор! Густо ми е за Кючука!”, сподели Велков. 

 

Известен пловдивчанин изненада с кандидатурата си за кмет на район „Южен”Илиян Велков бе издигнат за районен кмет от ЗС „Александър Стамболийски”