Жилищна сграда на 200 кв.м. на пет етажа с общо 8 апартамента иска да строи  собственикът на парцела в Тракия, който предизвика недоволство в жителите край Лаута. Инвеститорът Петър Градев се свърза с TrafficNews, за да разкаже за намеренията си и да отговори на твърденията на пловдивчаните, които живеят в близост.

По-рано стана ясно, че  жители на шест блока в район "Тракия" започнаха подписка срещу застрояването на парцела  до парк "Лаута". След промяната на ПУП-а на парцела се предвижда строежът на 5 -етажен блок.  Той ще е върху ресторант „ДъбЪ” до блок 33.

„Този терен е от 30 години частна собственост. Аз го притежавам от 2005-а. Държах заведението, след това го дадох под наем. Преди хората там не искаха заведение и постоянно пускаха жалби.Сега не искат и да строя. Частната собственост е неприкосновена, а аз спазвам изцяло закона”, каза Градев. Той обясни, че в парцела му няма нито едно дърво, с изключение на борчетата, които той е засадил преди години.

„Няма да отсека нито едно дърво, не знам откъде са тези твърдения, че ще изсичам едва ли не Лаута.  Аз имам право на парцела от 400 кв.м да строя на 200 кв.м. Какво значи никой не е бил уведомен? Нали за това се прави уведомлението.ПУП-ът се сменя само за моя парцел, а не за цялата зона.Не искам нищо друго освен да се спазва законът”, каза Градев. Той обясни, че отстоянието му от жилищните сгради е 22 метра, а за пететажна кооперация с един етаж гаражи  и четири жилищни, по никакъв начин не може да се говори за презастрояване.  

Шест блока в Тракия срещу строеж в периферията на парк ЛаутаПУП-ът на района е сменен без съобщение до домоуправителите, твърдят тракийци