Странностите в поведението на един от най-големите пловдивски превозвачи „Хеброс бус” продължават. След като собственикът на фирмата Веселин Дошков прекрати договора с община Куклен за превоз и за малко не остави стотици без транспорт, сега пусна жалба срещу новия конкурс.

В началото на месеца той самоволно спря рейсовете до Куклен, тъй като от Общината поискали превозвачът да се върне старото разписание на 26 курса дневно.  Тогава Дошков каза, че няма „да участва в социалната политика на общините”, тъй като трупа огромни загуби.

След това със санкция на областна управа от Община Куклен сключиха нов временен договор с фирмата „Детелина Дрита”, която изпълнява курсовете.

Общината пусна нов конкурс, който е за обслужването на линиите от общинската транспортна схема -  Пловдив - Куклен, Пловдив - Руен, Пловдив - х. Здравец, Пловдив - Цар Калоян, Куклен - Асеновград, Пловдив - Добралък и останалите линии до общинския град и населените места.

Веднага след като бе пуснат конкурсът обаче той е бил обжалван, именно  от „Хеброс бус” в Комисията за защита на конкуренцията.

„Жалбата дойде вчера, дала съм я на общинските юристи, за да се запознаят по същество с нея. Не мога да коментирам друго на този етап. Това обаче не ни изненадва. Миналият път „Хеброс бус” участваше в процедурата, но въпреки това я обжалваше”, каза кметът на Куклен Мария Белчева.

В новия конкурс тежестта, по която ще бъдат одобрени кандидатите са цена – 76 точки, екологични характеристики на автобусите- 9 точки, година на производство на автобусите  -  9 точки и наличие на подобрения, свързани със сигурността и/или комфорта при пътуване  - тежест 6.

60 медици в Пловдив заложници на Хеброс бус, Дошков пак своеволно спира автобусиРейсовете до Брестовица наполовина, десетки жители в патова ситуация