Проектът „Коронавирус“( COVID-19) ужаси цялата световна общественост, като имплантира мисловен, а и не само, пандемичен хаос. Като езотеричен анализатор бих определил коронавирус като глобален експеримент, който постави всичко в застой, бил той икономически, политически или начин на живот. И не само това, дори отвори кутията на Пандора за множества теории на конспирациите, някои от тях заслужават да бъдат обследвани, разбира се.

 Като езотерик бих споделил съждението си, че коронавирус е вид експеримент, независимо дали е проектиран от планетарните транзити или е пипнат - моделиран от човешки ръце, това остава на заден план. Приоритетно е да си зададем въпросът: Защо точно сега, през XXI век човечеството е подложено на такъв ужасяващ опит?  От гледна точка на астрологията светилата предупреждават, че човечеството е преминало всякакви граници на добронамереност спрямо Майката природа и следва да си извлече поуки от експериментът  COVID-19.

От към тъмните сили това е инвазия спрямо човешката мисловна дейност, притъпяване чрез масови забрани, стрес и прочие, за да бъде анестезирано докато човечеството се превърне в роб на технологиите.  В крайна сметка най-вероятно ще бъде чипирано докато „бълнува“ упоено. „Той ще направи така, че всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да бъдат белязани със знак на дясната ръка или на челата им…“ - Откровение (13 - 16).

Безспорно  COVID-19 е вирус опасен за здравето на човека като всеки грипен щам, а всеки грип си има своите тежки поражения като последствия, ала тази тема предоставям на уважаемите медици.

 

Дали корона вирус се появи проста така - изведнъж от нищото? Едва ли!

Хората сме твърде заети помежду си, унесени в своите битови ангажименти, че не забелязахме скритите послания на планетите, които неведнъж ни предупреждаваха. Един от първите предупредителни изстрели даде юлското лунно затъмнение миналата година, когато започнаха масови бедствия. Австралийските пожари, които бяха в пъти повече по-жестоки от  калифорнийските пожари по-рано през 2019 година. С това лунно затъмнение се започна пътуването с влакчето на ужасите - уроците на природата за човечеството с убийството на растителност и животни.

„Лунно затъмнение се случи на 16 юли 2019 г., когато Земята се приведе в съответствие между Луната и Слънцето по права линия, блокирайки жизненоважни слънчеви лъчи. Гравитационното дърпане на Луната започна да причинява промени в природата - от приливни вълни до движения на тектоничните плочи. Земята се поддържа в баланс, поради ефектът на Слънцето върху Луната. Когато има затъмнение, този баланс се нарушава и в резултат на това възникват природни бедствия“ - пише ведическият астролог Шаши Бхушан Дюби.

Вторият предупредителен сигнал бе по времето на слънчевото затъмнение, настъпило на 26 декември 2019 г. с шест планети, свързани в зодиакалния знак на Стрелец в осмия дом, обозначаващи пандемични събития. Природата реши да си играе с цикъла на раждане и смърт с тези две затъмнения. „Изненадващо“, тя отне живота на дърветата и животните, заедно с хората.

Вирусът  COVID-19 за първи път е бил докладван на Световната здравна организация на 31 декември 2019 година, четири дни и половина по-късно от Слънчевото затъмнение. Никой не обърна внимание, че Вселената се готви за война спрямо човечеството, наказвайки първо флората и фауната. Човешкото нехайство предизвика съдбата си.

Едва около 14 февруари 2020 година (четиридесет и пет дни след затъмнението) и светът започна да изпада в паника, когато инфекцията се разпространи в глобален мащаб, засягайки хиляди животи.

Повечето астролози забелязахме, че вирусът COVID-19 е замислен за първи път през 04 ноември 2019 г. Меркурий беше слаб в шестия дом, обозначаващ болести, и свързваше планетата Венера, владетел на дванадесетият дом, която даде послание означаващо за препълнени болници от скритите врагове (вируси).

Слънцето бе слабо изразено в знака на Везни, което означава спад на имунната система. Меркурий - планетата, която е отговаряща и за здравето, също беше ретроградна в дома на болестите.

Зачеването на коронавирус

Юпитер е бил на 29 градуса в знака на Скорпион окачествяван според ведическата астрология като „Драконовата опашка“. На 05 ноември 2019 година Юпитер се обединява със Сатурн и Драконовата опашка (сигнализиращи за вируси). Между 08 и 10 януари, Юпитер се свързва пряко с опашката на Дракона. През 11 февруари настъпва хаос, когато опашката на Дракона навлиза в звездата на разрушението - Moola Nakshatra (Лилит).

Столетия наред планетите са заставали в различни аспекти, давайки знак за предстоящи събития. Когато планетите образуват между себе си ъгъл от 90° (квадрат) или 180° (опозиция) събитията пак се случват, но с определено закъсняване във времето, или след много борби и премеждия, или по един доста труден начин. Затова, тези аспекти се наричат „нехармонични“ или „отрицателни“- споделя астрологът Любомир Червенков. Има планетарни транзити, които буквално предупреждават за задаващи се и неизбежни лоши събития като скръб и сълзи, причинявайки големи нещастия и смущения.

Вирусът на СПИН, който избухна през 1982 година породен от неблагоприятните планетарни транзити, паралелно със слънчевото затъмнение през 21 юни същата година постави света на колене, като за сетен път доказа, че не сме непобедими и трябва да уважаваме заобикалящата ни среда, майката природа - уви така и не си научихме уроците…

През последните няколко месеца транзитите на Юпитер и Сатурн създадоха много дисбаланс в световната икономика. Въпреки това, Юпитер отслаби способността си да разширява коронавируса, когато се присъедини към Сатурн в знака на Козирог през 31 март тази година, като даде на човечеството още един шанс да се поправи в тази критична за него ситуация. Това очевидно бе сигнал за примирие, с който също не се съобразихме.

Сянката на Меркурий

Бих могъл да добавя, че „сянката“ Меркурий изигра също основна роля за случилите се неблагоприятни ситуации. Пъргавият Меркурий неведнъж, а и още дълго ще продължи със своята еквилибристика между Слънцето, Луната и Земята.  Разбира се, че според науката не би могъл да предизвика затъмнения. Но моя милост и други астролози огласяваме за друг вид затъмнение предизвикано от „сянката“ на Меркурий. Всъщност, това е едно значително затъмнение и ще бъде основната причина за подобни неприятни инциденти. Винаги, когато е имало слънчево затъмнение, причинено от Меркурий, резултатите никога не са били добри за света. Не е изненадващо, че премиерата на това явление се състоя на 11 ноември 2019 година, което раздуха вирусното огнище на  COVID-19.

Общи прогнози за експеримента коронавирус

От април Слънцето навлезе в знака на Овен и това дава основание хората да си отдъхнат, придобивайки по-силен имунитет. През май и юни, политическите сили ще яхнат вълната на стреса, без да се съобразяват със скритите послания на планетите. Въпреки, че изцяло човечеството ще бъде обновено в здравословен аспект, ще му бъдат наложени още по-стресиращи мерки за жалост.

Експериментите на база „проба-грешка“ могат да доведат до нов щам на грип много по-коварен от COVID-19. Вселенският закон гласи: „Каквото горе, такова и долу, и каквото долу, такова и горе“, сиреч колкото повече се насажда напрежение и страх, толкова повече се предизвикват и без това нехармонично разположените планети през 2020 година.

До началото на юни месец коронавирус  ще бъде повече от мит, защото проникналото Слънце в знака на Овен ще изцели всеки един от нас, имунизирайки го изцяло, при това без ваксини. Ала дълбоко се съмнявам в користните цели на световните управляващи, а това може би ще разгневи планетата Марс. Пикът на един или друг вирус ще настъпи още в началото на септември тази година, ала не и от коронавирус. Това следва да се приеме спокойно и без излишна паника, в противен случай звездата Алгор ще превръща всяка ваксина в отрова, а това не бива да се допуска.

Скандинавските страни няма да бъдат силно засегнати и ще се възстановят икономически за няколко месеца до една година от експеримента. Бразилия ще бъде една от най-слабо засегнатите държави. Испания и Италия ще възстановят икономиката си след 5 до 8 години, а Германия и Франция - от 2 до 3 години. Печалното е, че в икономически план България ще заеме последните места. Светът няма да бъде същият в близко бъдеще. Ще бъде в тежка борба с икономиката през следващите 5 до 10 години.

Шаши Бхушан Дюби: В ерата на технологиите се движехме толкова бързо, че забравихме ролята си във Вселената, но сега е моментът да преосмислим как работим и да направим необходимите промени. Ние сме галопиращи коне и Майката природа винаги ще ни държи юздите.

Езотерикът Красимир Куртев: От тук насетне започват „седемте гладни години"Част от прогнозите на астрологът, направени в края на 2019 вече са факт. Какво ни очаква занапред?

 Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.