"Голямата трансформация започва, очакват ни катаклизми и масов стрес през 2020 г. На всеки 34-38 години Сатурн се явява планетата на властта, структурирането и отговорността, докато Плутон трансформира всичко, с което влиза в контакт, социални контакти, контакти от личен характер и т.н. Или двете планети заедно представляват структурирани промени в нашия живот като цяло." 

"За жалост от самоконтрол света ще бъде поставен под контрол и преразпределение на икономиките. Това ще доведе до разруха, до масово обедняване и разбира се, до забогатяване на малцина за сметка на повечето хора."

"2020 г. е с вибрация 4, която дава скрито послание за навлизането на нов период от време, който ще предизвика масов стрес. Принципно числото 4 е символ на трудности и предизвикателства, на нетолерантност и незачитане, манипулация и власт".

Това са само част от прогнозите, направени в края на 2019 година от езотеричния анализатор Красимир Куртев в серия интервюта пред TrafficNews. Въпреки това, през декември едва ли някой от хората, за които астрологията далеч не е екзотична наука, си и е представял размера на предстоящите промени. За съжаление само за няколко месеца животът, който приемахме като константа, коренно се промени. Милиони хора живеят в страх и неизвестност. Приоритерите се променят , плановете ни пропадат. На фона на пандемията , избуяват различни конспиративни теории. Какво ни очаква? Какво вещаят звездите? Отново се обръщаме за прогноза  към Красимир Куртев. 

-  В края на 2019 година предупредихте, че започва Голямата трансформация и ни очакват катаклизми и масов стрес. Прогнозата ви се реализира в мащаби, които не сме си и представяли.  Ако това е само началото на периода , какво ни предстои за в бъдеще?

 - Всъщност въпросните мащаби на истинността са в пъти по-големи. Светът вече не е същият, светът се промени. Човечеството се намира в  първият кръг на ада, ако позволите да направя аналог с „Божествената комедия“ от Данте. Ние сме във фазата на Лимбо (на латински: limbus - линия, край, граница) термин обозначаващ състоянието или мястото на престой, което не е включено в ада, чистилището или рая. Сиреч предстои преминаването през зоната на теста, за да поемем към градация или деградация.

Да, предстои трета световна война, ала не такава като отминалите световни войни, а войната чрез органичните (негативни, стресиращи) думи. Това е войната, в която човечеството ще въстане против самото човечество - сам срещу себе си. Вкратце ще живеем в непрекъснат стрес и паника, като непрекъснато ще воюваме със собствените си страхове.

„Войната“ вече е обявена. Covid-19 даде залпът на его войната (сам  срещу себе си). Чакат ни тежки и трудни времена във всички „фронтови линии“ - икономически, политически, лични и прочие, и прочие. Казвам това не, за да всявам паника и стрес, а да си отговорим, какво да направим, как да избегнем щетите от налегналата ни мисловна летаргия. Затова е необходимо да се промени начина на мислене, и да не се поддават хората на стресиращи новини.

Във всяка война има жертви, има и оцелели. Последните ще преминат в ново измерение след пробуждането - раят, а жертвите ще се превърнат в роби на страховете - адът. Предстоят следните събития, силните на деня ще натискат слабите поради страховете си, а слабите ще се самокапсулират и подчиняват на силните от страх. Бог Пан вече е тук!

-  В интервю пред TrafficNews вие съобщихте, че  предстоят икономически катаклизми, климатични промени, природни бедствия, резки промени в отношенията между държавите. За съжаление те вече са факт.  Има ли вариант те да не се задълбочат или ни очакват още по- зловещи ситуации?

- Определено нещата ще се задълбочават и се очакват не бих казал зловещи ситуации, а по-скоро критични. В икономически план „Новият световен ренесанс“ води след себе си краят на обичайният бизнес, тоест ако досега повечето хора са управлявали собственият си бизнес, то глобалното възраждане ще предизвика експоненциален напредък, който ще задуши философията на съществуването или екзистенциализмът.

От вдъхновяващ извор на иновации и научни открития homo sapiens ще се превърне в свидетел, консуматор на дигиталните технологии - технологията срещу човечеството. Или по друг начин казано „Витрувианският човек“ на Леонардо Да Винчи ще се превърне в „Неолувийският човек“ изобразяващ бъдещото надмощие на технологиите над хората. А това ще рече, че хората ще стават все повече безполезни за сметка на роботите. И когато се говори за пандемия, то трябва да се има предвид, че тя ще се изразява в икономически план. Дребният и средният бизнес ще бъдат поставени на колене - колонизирани от крупният капитал.

Относно технологиите - в интернет пространството битува навлизането на така нареченият „Нов световен ред“. Това понятие бих го заменил, че предстои „Нов световен ренесанс“ (възраждане) - технологиите над човечеството.

Едва ли някой е предполагал, че само в рамките на 30 дни светът ще претърпи мащабна икономическа катастрофа, това е всъщност новият световен ренесанс. Ако до днес ние хората сме гледали и следили телевизора, мобилните устройства, смарт гривните и прочие такива джаджи, то от „утре“ всички тези нови технологии ще съблюдават нас - ще ни следят.

Ще настъпи ерата на „цифровото замърсяване“, а именно нарушаването на суверенитета на личните данни и злоупотребата с тях, манипулиране на социалните медии и мрежи и пристрастяването към всяка една органична (зловредна) новина става все по-силно. За жалост предстои и „погребението“ на книгите, сиреч възраждането на дигиталните технологии ще убие реалната книжовна писменост.

Що се отнася до природните бедствия и катаклизми, същите са съществували, съществуват и ще продължава да ги има, но с по-засилен интензитет. Глобалното затопляне ще екзалтира и високите температури ще нанесат огромни щети върху икономиката на света. Вкратце, селскостопанските продукти ще бъдат изместени от аналогични такива, сиреч храната няма да е това, което е била.

 - Има различни версии относно новото технологично въведение, как ще се отрази технология - 5G мрежата? Какви ще са последствията от онлайн обучението и работата от вкъщи? И какво ще последва след стихването на коронавирусът? И още, от езотерична гледна точка, как стоят нещата с масовото ваксиниране?

- Ще споделя съжденията си като езотеричен анализатор, защото не съм медик и най-малко има правото да давам здравни съвети. Дали масовата ваксинация ще има обратен ефект или не, това оставям на съответните специалисти. Нека да ви обърна внимание на планетарните послания. Факт е, че през цялата 2020 година повечето планети ще бъдат ретроградни, това означава само едно, а именно да се внимава при планирането на хирургически интервенции, прием на силни медикаменти и в това число поставянето на каквито и да е било ваксини.

От 11 май до 29 септември имаме ретрограден Сатурн при това в два знака, Водолей и Козирог. Сатурн отговаря за черния дроб, костите, както и хипофизата. От 13 май до 25 юни Венера навлиза в ретрограден период в знакът на Близнаци. Венера отговаря за бъбреците. От 14 май до 13 септември Юпитер е в ретроград в знака на Козирог. Юпитер отговаря за състоянието на коремната област и тумусната жлеза. От 18 Юни до 12 юли Меркурий е ретрограден в знака  на Рак. Меркурий отговаря за нервната система, щитовидната жлеза, а в съчетание с Луната и за мозъкът. И така нататък, целият списък е буквално запълнен, при това ретроградните разположение на планетите се презастъпват. Това означава само едно от езотерична гледна точка не е желателно да се поставят ваксини, при това масово, през цялата настояща година.

Относно 5G- мрежите нещата са същите, ретроградните планети са мощни източници на енергия и при съвпад  с излъчванията на въпросната технология ще настъпи убийствено облъчване. Такива са посланията на планетите.

Час по-скоро би следвало обучението да се върне в реалният си ритъм, в противен случай ще се намали енергийното ниво най-вече на децата, защото лунните фази през тази година „изсмукват“ енергията особено динамично.

Последствията от залпа на коронавирус ще са изключително неблагоприятни особено в началото на тази есен. Като цяло икономиката ще изпадне в колапс, а резултатите от това са повече от ясни.

 - Числото на 2020- година - 4- ката , която вещае масов стрес ,  изпълни предназначението си. Има ли и друг поглед към случващото се, погледнато от страна на нумерологията?

- Числото 4 има силна заземяваща енергия, която циклично се опитва да ни накара да си научим уроците от сполетените ни беди, за да вървим напред в живота. Докато не осъзнаем грешките си, не си изведем необходимите поуки от едно или друго събитие, четворката ще ни стоварва беда след беда (визирам годината - 2020).

Имаме достатъчно време да се заземим, да стъпим на здрава основа излизайки от страхът и паниката. През месеците септември, октомври, ноември и декември ще видим, кой е издържал изпитите си. В тези периоди на 2020 година ще заплатим висока цена за не наученото. Решаващи са периодите 22 май -14 юни, както и 24 юли - 28 август, тогава ни предстоят много силни изпитания, които на пръв поглед ще бъдат безобидни, но последствията ще бъдат необратими.

 -  Преди няколко месеца предупредихте и за зловещото влияние върху земята на звездата Алгол.  До кога ще продължи то и можем ли да очакваме положителни промени , след като тя напусне орбитата ни?

 - Въпросната Алгол е двойна променлива звезда, Бета от съзвездието Персей, която се намира в 26 градуса 23’ в знака на Телец. Според древните елини тя символизира отрязаната от Персей глава на Медуза Горгона. Евреите са я наричали „Рош ха Сатан“ - „главата на дявола“. Древните китайски астрономи са я наричали „Цей Ше“ – „трупове на купове“. Неподвижната звезда Алгол започва своето зловещо влияние още през юни 2016 г. и ще продължи до края на май 2020 година. След което щафетата ще поеме кръстосаната позиция на Сатурн и Уран за най-малко от 18 месеца.

Алгол се свързва със зловещи неща, като екстремни болести, трагедии и  скръб засягащи голям брой хора. Във медицинската астрология Алгол нанася щети върху уши, нос и гърло както и върху тимусната жлеза, която от своята страна запушва лимфните възли и води до срив на имунната защита, и преди всичко затруднения на дихателните пътища. Така че, казваме Сбогом на звездата Алгол в краят на месец май и Здравейте Сатурн и Уран!

 - През май имаме цели три ретроградни планети  - Сатурн, Юпитер, Венера, а през юни към тях се присъединяват още две - Меркурий и Нептун. Няма ли да ни дойдат в повече, при положение, че мнозина усещат влиянието дори само на една от тях? Какво  предвещава тази планетарна тълпа?

- Докато  Сатурн, Юпитер, Венера ще дефилират през май, а през юни  месец се включват Меркурий и Нептун, звездата Сириус тихомълком включи на 20 март 2020 година. Позната още като „Кучешката звезда“, Сириус ще се превъплъщава в ябълката на раздора. Именно тази звезда изигра основна роля за световният хаос. И ще продължи своето иронично шоу цели 36 месеца до онзи момент, в който световните лидери и конспиратори не осъзнаят, че над тях има Възвишение непоклатимо със своите вселенски закони.

Всъщност Сириус е цяла звездна система и мутира от Сириус В, по - масивната звезда от съзвездието до червения гигант, а впоследствие - в бяло джудже, каквото е в момента. Спирам до тук, защото властелините на света току виж са „измислили“ нова форма на „Хепатит В“ или „Грип В“, а може би това е просто съвпадение със Сириус В… 

- Преди 10 години известният американски медиум Силвия Браун  предсказва появата на коронавируса , както и пандемията свързана с него, но също така казва, че „въпросният вирус ще изчезне изведнъж и по-бързо отколкото се е появил”. И разбира се, всички ние питаме КОГА. Защото прогнозите, направени от управляващите , не са оптимистични.

- Според моите скромни разбирания като езотерик, коронавирус ще изчезне от медиите, ала ще остане завинаги в регистъра на човешкият организъм, за да може имунната система да има готовност да се пребори с подобни други вируси. Covid-19 е нищо повече от един грипен щам с който ще се наложи десетилетия наред да се съобразяваме, както и с всички епидемии, и коронавируса няма да бъде опасност за човечеството. разбира се. Разковничето се крие единствено в убиване на най-жестокият вирус - Паниката!

Управляващите допуснаха една голяма грешка - внасянето на стрес, а най-благоприятно се развива всяка коварна болест, когато страхът скове мозъчната дейност на хората. Лично аз благодаря на доцент доктор Мангъров, че овладя българската общественост успокоявайки я.

 - На фона на задаващата се рецесия, има ли някаква оптимистична прогноза за бъдещето на Пловдив и страната ни?

- Съществуват два необратими факта в този живот, това са смъртта и процесът на стареене. Всичко останало се оправя. През цялата тази страховита ситуация, дни на стрес и паника, аз подържах духа човешки чрез своята страница във Фейсбук, нито веднъж не си позволих и йота стрес.

Няма да крия, че нещата ще се усложняват, неадекватността нанесе сериозен удар върху човечеството в световен мащаб. Ала макар и бавно ще успеем да се измъкнем от това тресавище, но белезите от паниката ще останат завинаги за жалост. Както споменах светът вече не е този, който беше, в това число и България. Очакват се силни трусове в икономически, политически и обществен аспект. Никой не се замисли за библейската мъдрост - сънят на Йосиф за седемте богати години и настъпването на седем гладни години, това вече е печално. Има скрито послание в този библейски сюжет, всъщност това е истинското предсказание, не за онези времена, а за Новият световен ренесанс. 

Ала както казва граф Морис Метерлинк: „Ето, идат мили и любезни щастия, те ще ни напътят…“