70 минути – точно толкова днес изгуби пловдивчанин, докато чака шофьорите на две безобразно паркирали коли на пъпа на Стария град. На Хисар капия два автомобила буквално са паркирали на улицата. Докато водачът на джипа бе проявил малко благоразумие и  е спрял, за да може минават коли, то шофьорът на реното е запушил цялата улица.

Мъжът се обадил на 112, откъдето му казали, че ще предадат сигнала на компетентните органи.  Той чакал и чакал да се появи я шофьорът на колата, я паяк, я общински полицай. В това време се появила само още една кола, която обаче също  искала да мине.Търпението му все пак се изчерпало и заедно с други мъже избутали реното.

Безобразното паркиране в Стария град започва вече да става даденост. Въпреки опитите на градските власти да го регулират и ограничат, подобни гледки са ежедневие. Дори няма смисъл да споменаваме, че паркирането до един от символите на Пловдив е абсурдно. Туристите, искащи да го увековечат,  често имат на кадрите си подобни наглеци, които след това да показват на децата си и да разказват как в България поддържаме културните си паметници.