Двете браншови организации на заведенията в България благодариха на всички, които днес излязоха на протест в Триъгълника на властта. По техни данни е имало 10 000 души на протеста, като са показали, че браншът е обединен. Те отново заявиха, че исканията им не се променят – ресторантите да отворят на 1 февруари, нощните клубове на 1 март, както и да им се изплатят всички обещани помощи.

Ето цялото съобщение:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България благодарят на всички близо 10 000 представители на засегнатите бизнеси, които подкрепиха днешния ни протест-концерт. 

Въпреки тежките метеорологични условия, вчерашните провокации и опита на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация да провалят протеста, множество наши съмишленици не се поколебаха да пътуват до София от цялата страна. Всички заедно показахме, че браншът ни е обединен и отстояваме заедно правото си на труд. 

Ние сме гневни от факта, че сме дискриминирани, но това не ни попречи да бъдем позитивни. И вярваме, че показахме истинското лице на предприемачите и служителите в нашия сектор – интелигентни и можещи граждани на Република България, които искат да се трудят и плащат данъците си именно тук!

Използваме случая да благодарим и на всички партньорски организации, които ни подкрепиха. Вашата помощ е безценна за нас и ние няма да я забравим, когато вие имате нужда дружеско рамо. 

За нас беше чест да бъдем заедно на площада!

И отново напомняме, че нашите искания са ресторантите да отворят на 1 февруари, а нощните заведения на 1 март, като междувременно настояваме да бъдат изплатени всички договорени с държавните институции компенсации. 

Ресторантьорският бранш се надигна! Над 4000 души блокираха центъра на СофияВъпреки минусовите температури хиляди души пристигнаха в столицата

Валери Симеонов показа среден пръст на протестиращите ресторантьориЛидерът на НФСБ получи обиди и овации