Среден пръст показа лидерът на НФСБ Валери Симеонов на протестиращите ресторантьори в София, съобщи от трибуната на протеста председателят на Сдружението на заведенията Евгений Зумпалов. Твърдението му предизвика масово възмущение срещ протестиращите.  Над 4000 души от цялата страна са се събрали в този час в „Триъгълника на властта“, за да изразят недоволството си от поредното отлагане на отварянето на заведенията.

След това Зумпалов ги призова да отговорят с аплодисменти на неприличния жест. 

Жест, който със сигурност не отговаря нито на служебното му положение, нито на обстановката в страната и засилващото се напрежение, заради затворените обекти и хилядите хора, които са без работа.

Междувременно протестът продължава да се увеличава.  Движението е блокирано, а хората са категорични, че единственото, което искат, е да се върнат отново на работните си места, за да могат да изхранват семействата си.

Протестът е под надслов „Марш към свободата“, а всички са обединени от това, че заведенията трябва да бъдат отворени на 1 февруари.

"Не ни убива вирусът, убиват ни мерките и липсата на работа", гласят плакати на протестиращи.

Ресторантьорският бранш се надигна! Над 4000 души блокираха центъра на СофияВъпреки минусовите температури хиляди души пристигнаха в столицата