Бившият локомотивен машинист Ангел Балабанов е известен като най-дългогодишния дежурен участник в протести и стачки у нас. Често е и инициатор на митинги по най-различни поводи.

Велосипедът, с който се движи, е като подвижно агитационно табло. Целият е облепен с плакати, посветени на всевъзможните искания на "вечния протестър".

"Всички депутати, министри, съдии, прокурори на психо", гласи един от лозунгите му. "Протестирам от 1982 година срещу скапаната централна изпълнителна власт, корупцията, съдебната система. Ние сме най-зле, нашето поколение - 2 милиона и 200 пенсионери, които строихме фабрики, заводи", сподели пред TrafficNews пенсионерът. И разказа за каузите, които го правят непоправим протестър.

Ангел не пропусна да спомене, че съди родината си в Страсбург и от години се чувства емигрант у нас. Последният му призив е към президента Румен Радев - да разпусне парламента, за да има нови избори.

"Аз съм избираем. Народът ме иска, а аз искам да бъда полезен на този български народ. С добро да ме запомнят", каза на изпроводяк Балабанов пред TrafficNews.