Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния ни курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър.Поевтиняването на жилищата е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат, съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани. И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си.

Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.Има случаи и на 50-60 процента спад на апартаменти в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта