Със скандал започна обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента. Председателстващият заседанието Йордан Цонев нареди да започне четене на доклада за измененията, внесен от Корнелия Нинова. Председателят на правната комисия Радомир Чолаков започна да чете, но това предизвика бурна реакция от страна на депутати от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". Те наобиколиха трибуната, твърдейки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание.

След кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника на Народното събрание, Цонев го изгони от днешното заседание на парламента.

“Трябва да се спазват правилата”, скочи и Кирил Петков от ПП непосредствено пред парламентарната трибуна.

Цонев, обаче, разпореди да започнат изказвания по законопроекта.

“Изберете дали да направите изказвания от трибуната или не. Стоейки прави пред парламентарната трибуна няма да промените нищо”, заяви Цонев.

Мирослав Иванов от ПП уточни, че трябва да се гласува дали ИК да бъде разгледан като втора точка. “Вие сте в пълно нарушение, защото нямате първо да отнемате гласът на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте”, подчерта Иванов.

Цонев пък му отговори, че още в началото на днешното заседание се прие дневният ред, от който ИК стана втора точка за обсъждане. “Нека да преминем към процедури, изказвания и вие имате записани 50 човека за това”, подчерта Йордан Цонев.