Билборд, поставен до входа на основно училище в София, рекламира бисквитки с марихуана. Билбордът е стоял повече от 2 седмици на оживен булевард.

На рекламното пано се рекламира сайт с продукти, еквивалент на марихуаната и нейната съставка, каквато им и в електронни цигари. Тази съставка не е в списъка с наркотичните вещества.

БНТ сигнализира полицията, но вече 10 дни няма отговор. Гражданин също е звънял на 112, говорил е също с директорката на училището.

Оказа се, че няма комисия в София, през която да минават билбордовете и тяхното съдържание е изцяло от фирмите, които ги стопанисват.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви за БНТ:

"На мига, в който видях публикацията от граждани, се чух със съответния служител в инспектората, на когото казах веднага да бъде премахната рекламата, защото тя противоречи на общинската наредба. Това се случи в рамките на същия ден. Така че в момента, в който сме разбрали, сме реагирали. Следващия път, когато от рекламната агенция или фирма си позволят такава издънка, лично ще внеса готовото изменение в наредбата, така че всички реклами да минават на предварително одобрение в общината. Не става въпрос само за правила. Има морал и ценности, и определено рекламирането на марихуана".

От сайта обясниха, че техните продукти в България все още са легални. Вижте повече във видеото: