В МВР от една година се провеждат упорити целенасочени разследвания срещу хора от кръга на Борисов, на които е било възложено изграждането на пътища и автомагистрали. Установи се, че на тези фирми, стоящи близо до управляващите, близо до Борисов, са отпуснати между 50 и 80 % от сумите, необходими за строителство на магистралите. Тези държавни средства  обаче не са вложени в изграждането на магистралите, а са разходвани за различни нужди, съобщи на извънредния брифинг на правителството министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Според него, някои от фирмите са получавали сумите по сложен път от банките чрез създаване на кухи фирми, използвали са безиомотни хора и парите са получавани и са заминали в неизвестна посока. "Това са бюджетни средства , които не е ясно къде се намират и какво се използват. Имаме данни, че част от тези фирми са вложили парити в свои частни обекти. Утре МВР ще изнесе информация за "невиждани злоупотреби", придружени със снимки и видео" заяви Рашков. 

Рашков съобщи, че МРРБ се подготвяло отново да се финансира същите фирми, без да им се потърси сметка за разходваните средства.

"Това изправя страната пред избора дали да продължи да се разходват огромни средства или да сменим подхода и начина, да вземем други решения" обобщи министърът.  

Той допълни, че все още няма обвинителни актове, тъй като става дума за мащабна престъпна дейност , която трябва да се докаже.