Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Василев говори на живо в предаването на Йорданов по 7/8 тв, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отишва в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа.

В последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

На листчета тя "драскала" числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов. Като "пълни бълнувания" определи зам.-председателката на парламента твърденията на Йорданов в коментар пред БНР.

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", коментира тя и пред БНР.