С викове "турски мекерета", "позор" и апели за "оставка и затвор" бяха посрещнати депутатите от ИТН Тошко Йорданов и Антоанета Стефанова, които преди минути напуснаха сградата на Президентството. Симпатизанти на ВМРО се събраха на протест и освиркваха представителите на партията, след като стана ясно, че партията на Слави Трифонов получава мандата днес и го връща "на момента". 

"Ясно сме заявявали, че безпринципни коалиции няма да правим и се спазваме обещанията", заяви пред журналисти кандидатът за премиер на партията Антоанета Стефанова. 

"Още в началото заявихме, че няма да правим коалиции с партиите на статуквото. Ясно беше, че този парламент няма да изкара повече от месец, а важното за този месец е да има промени, така че на следващите избори да има нормален Изборен кодекс. Мажоритарни избори за един месец не могат да се направят, но всички лъжи че ИТН се отрича от тях лъснаха вчера в правната комисия, когато единствено ИТН предложи да има мажоритарни избори на следващия вот. Всички останали гласуваха против", коментира Йорданов. 

Антоанета Стефанова получи мандата от Президента и веднага го върнаЯсно заявихме, че няма да влизаме в коалиции, каза кандидатът за премиер на ИТН