Кандидатът за премиер на ПП "Има такъв народ" Антоанета Стефанова върна мандата за съставяне на правителство на Президента на Република България в момента, в който го получи. Това стана преди минути в сградата на Президентството. В Гербова зала присъстваха председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, както и Ивайло Вълчев.

"Ние от партия има такъв народ ясно заявихме, че няма да влизаме в коалиции. Затова връщаме мандата за съставяне на правителство", коментира тя. Още в понеделник лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че мандатът ще бъде върнат "на секундата", тъй като партията няма достатъчно партньори за стабилно правителство. 

"В отговор искам да заявя, че именно в криза като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство и на всеки мандат се гледа с надежда", отговори Румен Радев. Той поясни, че разбира и позицията на Има такъв народ, тъй като "безпринципните коалиции" не са най-подходящото решение за излизане от кризата. Той допълни, че българският парламент трябва да вземе определени решения, без значение дали правителство ще бъде съставено. Особено важна, по думите му, е устойчивостта на социалната политика. 

Срещата между председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и държавния глава продължава и в момента, а тримата ще объсдят позицията на партията по някои от актуалните теми, които са на дневен ред в Народното събрание.