Синът на кмета на Панагюрище Иван Белишки се забърка в поредния скандал. На шествието в подкрепа на Украйна снощи в столицата, той собственоръчно е подпалил руското знаме. Той е качил снимка на „героичната” си постъпка във Фейсбук  , а отдолу десетки хора са изразили възмущение от действията му. Освен русофилите, хората които протестират срещу войната, също са гневни от постъпката му.

Иван Белишки няколко пъти годишно влиза в националните криминални хроники. След разследване на TrafficNews той бе заловен да търгува с движими културни ценности, има обвинение за нападение над полицейски служител, преди година помля няколко автомобила с новия си джип и избяга.

На  17 септември 2020 година Белишки пребива с метален бокс младеж от Панагюрище. Случката се развива на общинския пазар в града. Инцидентът се разиграва след спор, а и след като Белишки е яростно разгневен от отправена по негов адрес забележка за неправилно паркиране. Тогава той изскача от колата си, почва да псува и ругае и удря с метален бокс в лицето Петър Биволаров.

През юли 2019 година бе задържан за търговия в нета с антики, а впоследствие пуснат под гаранция от 2000 лева.

Тогава Белишки беше заснет със скрита камера на TrafficNews как върти незаконната си търговия. След близо 8 часа претърсвания в жилището му на столичната улица "Нишава" №34, вътре бяха открити културни ценности, револвер, както и други оръжия.Обвинения срещу сина на кмета на Панагюрище има и за нанасяне на телесни повреди на полицейски служители по време на специализираната полицейска акция.

През 2021 година с джипа си Белишки помля три автомобила в центъра на Панагюрище, вряза се във витрината на магазин и след това избяга от мястото на произшествието.

Очаквано, младият мъж не е понесъл наказание за нито едно от документираните престъпления. Дали това е свързано по някакъв начин с влиянието на баща му или правосъдието ни е не е достатъчно бързо, не можем да гадаем. Факт е, че Белишки е на свобода  и очевидно е достатъчно спокоен , за да знае , че няма да види затвора от вътрешната страна.

Всъщност хората , които осъждат нападението на Русия над Украйна, осъждат и действията на Белишки. Ето какво е написал и един от недоволните, който за разлика от останалите, които използват обиди и конкретни заплахи, този  се е спрял на сарказма. 

Изключително мъжка постъпка. Зад подобни действия винаги са прозирали героизъм и мъжество. Вие сте герой. При това оригинален.

И да, някои твърдят, че обикновено хората, склонни към подобни действия, съвсем демонстративно да гориш чуждо знаме, разполагат със сериозни ментални проблеми и са опасни за обществото. Говори се, че същите люде били и много комплексирани, като комплексите им непрестанно ги водели за носа. Аз обаче вярвам, че след тази си постъпка, ако не друго, Вие се чувствата по-голям и по-значим.