Пред Министерски съвет: Политиците си получават заплатите, а на нас ни казват да стискаме

Затваряйки целия сектор, държавата отваря вратата за сивата икономика, казва Евгени Зумпалов

София 27.01.2021 13:24 4546 1
Пред Министерски съвет: Политиците си получават заплатите, а на нас ни казват да стискаме

"Здравният министър преди време даде пресконференция заедно с нас. Поехме ангажимент да спазваме наложените противоепидемични мерки. От юни до края на октомври в нощните заведения нямаше нито едно огнище на коронавирус. Същият този министър вчера извика хотелиерите и се разбра с тях, ресторантите да отворят на 1 март , а нощните клубове неясно кога. Затова ние искаме оставката на проф. Ангелов" , заяви председателят на Сдружението на заведенията в България Евгени Зумпалов от трибуната на протеста в София. 

"Нека да ни чуят. Искаме да направим най- веселия протест. Защото ние сме хората, които забавляваме българите и се грижим за психическото им здраве. Ние не сме втора категория хора. Ние много добре знаем, че ви обещаха по 24 лева. Колко човека взеха смешните 24 лева?  Колко хора тук имат деца? Как се оправяте с 24 лева , за да нахраните децата си? Колко собственици получиха 20% обезщетение за оборота?" попита Зумпалов от сцената. 

"Тези хора не разбират какво значи да имаш реален бизнес. Повечето политици не са сложили камък върху камък, не са изкарали с труд 1 лев, не плащат данъци и затова не ни разбират. Този популизъм, че заведенията са най- опасни, го внасяме в Европа. Във Франция, Англия, Италия, заведенията не работят от 6 месеца и са най- зле. И все пак да не забравяме , че там властите плащат 90% от възнагражденията" коментира ресторантьорът. 

"Започнаха да се правят репортажи за нелегалните партита в различни ресторанти. Сега някой прави това на наш гръб. Затваряйки един цял бранш, държавата отваря огромно пространство за сивия сектор. Някой се опитва отново да насади разеделиние в българското общество. Най- напред беше мантрата, че ние сме против лекарите. Това са глупости! Ние сме заедно с тях. Те идват при нас - ние при тях!. След това ни обвиниха, че сме против децата. което също са лъжи. ние искаме децата да ходят на училище, а при какви условия ще става това, да го решат компетентните хора" , коментира Зумпалов. 

Валери Симеонов показа среден пръст на протестиращите ресторантьориЛидерът на НФСБ получи обиди и овации

Водещият поздрави хората от Добрич, Плевен, Бургас, Варна, Балчик, Благоевград, Пловдив, които са прекосили страната, за да се съберат всички в София. Акцията е под мотото "Марш към свободата".

На площада има хора от различни браншове - от хазартния бизнес, земеделци, от фитнесите, от детските развлекателни центрове. 

"Ние не искаме да сме заложници! Искаме само да работим, а не да живеем на мизерни помощи и подаяния. Дами и господа политици, не гледайте рейтинги, а вижте какво мислят младите хора, които искат да живеят и работят тук, в тази държава. След много лъжи, мъка и най-вече дискриминация, ние се съгласихме на компромисен вариант: на 1 февруари да отворят тези от нас, които могат да работят до 23.30 часа, а нощните заведения да отворят на 1 март!“ заяви Евгений Зумпалов. 

 

 

Акценти

Изпрати новина