Сигурен съм, че акцията срещу бившият премиер Бойко Борисов и приближените му,  че ще има продължение. Кога - зависи от Европейската и българската прокуратури. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването 120 минути.

"Силно се надявам тази акция да има продъжение. Да заявиш, че при тези факти няма данни за извършено престъпление, е да си затваряш очите. Аз вече поисках оставката на главния прокурор Иван Гешев, защото от прокуратурата излъгаха три пъти" каза Василев. 

Според него член 139 от Наказателния кодекс дава възможност разпити на свидетели да се извършва по конферентна връзка. "Обяснете ми как прокуратурата се оправдава, че те са извън страната и не може да ги разпита. Данни за извършено престъпление има достатъчно. Имаме доклад на Държавната финансова инспекция за нанасени 550 милиона щети на бюджета, а чуваме, че няма достатъчно материали за започване на разследване" категоричен е Василев. Той заяви, че трябва да продължи и разследването на фалита на КТБ, тъй като не можем да отпишем с лека ръка 4 милиарда. 

Той бе категоричен, че ако акцията срещу бившият премиер Бойко Борисов остане без последствия,това няма да е причина за смяна на вътрешния министър Бойко Рашков. "А и аз неэсъм толкова черноглед и смятам, че акцията ще продължи" заяви Василев.