В срок до един месец министърът на здравеопазването трябва да създаде специализирана интернет страница, на която да се публикува цялата информация за Националната детска болница. Това решиха депутатите от парламентарната здравна комисия. 

Най-оптимистичният срок за бъдещата детска болница е четири години. Това каза пред журналисти проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване, след заседанието на комисията, съобщава БТА. Имаме усещането, че нещата се случват много мудно и с това решение искаме да дадем ясен знак, че имаме възможност за постигане на надинституционална подкрепа – да ангажираме цялото правителство да работи в посока изграждане на детската болница, каза още проф. Ангелов.

Здравният министър проф. Христо Хинков заяви пред народните представители, че изграждането на детската болница е приоритет още от началото на мандата му, а днес е бил представен анализът на Европейската инвестиционна банка. МЗ и НЗК са решили ЕИБ да изготви още три документа – структура на болницата, техническото задание за архитектурния проект и оборудването и обзавеждането за нея, като следващата седмица ще бъде подписан договорът за възлагане на поръчката. От Здравната компания пък са изчислили, че максимално кратък срок за строителството на болницата е 28 месеца, т.е. заедно със сроковете за обществени поръчки и строителни дейност, тя трябва да е построена до януари 2028 г.