"Благодаря на хората, които организират протестите в момента. Да бъдем съпричастни, за да направим нещо и да няма такива неща занапред. Плаках, като видях хората на улицата", това каза Диана Стефанова в предаването "На фокус" по Нова ТВ. Майката на 21-годишната Хариет , загинала в катастрофата на бул. "Черни връх" каза , че вече й е трудно да слиза на тази спирка.

"Заедно пазарувахме с Хариет преди това, почерпихме се кафенце, сладоледче и отидохме на спирката на тролея. Прегърнахме се и се целунахме за последно. Помаха ми. Все едно го е предчувствала, стори ми се угрижена. Каза, че ще слезе на предишната спирка на хотел "Хилтън", но имало само двама души там и затова продължила до другата спирка на "Хемус". Винаги ми се обажда, когато е на спирката и когато се качи. Този път не ми се обади. Когато изведнъж й се изключи телефонът, аз го предчувствах. Знаех, че е нещо лошо се случва", разказа Диана Стефанович пред Лора Крумова.

"Този човек е могъл да бъде един достоен спортист и треньор, но за съжаление наркотиците не прощават. Аз съжалявам и този човек. Той е жертва на наркотиците. Аз обвинявам тях. Още не мога да осъзная какво се е случило. Благодарение на любовта, съм майка на четири деца. Имам трима сина, за всички е трудно. Тя не беше много лек характер, не търпеше несправедливост. Когато нещо не й харесваше, веднага го казваше в очите на човек. Щеше да започва работа в един магазин. Тя ме помоли за рождения ми ден на 27 декември да я заведа на дискотека. Обяснявах й какви проблеми могат да произлязат от нещо подобно. Исках да отидем в Холандия, но тя много обичаше България. Не искаше да напусне страната. Мислех, че навън пътят й може да бъде по-лек. Законите трябва да са по-строги и действащи. Много неща трябва да се оправят", категорична е почернената майка.