Доброволецът Лазар Радков изрази в пост възмущението си от опита на определени медии да внушат, че в Украйна  се продават генератори, купени през дарителски кампании в България.  Информацията се появи вчера, като се цитира, че в OLX  украинец продава генератор, закупен от магазин „Практикер” в Русе.

Ето и коментарът на Лазар Радков, който преди седмица достави генератори в Украйна, а групата му попадна под руски обстрел , при който бе убит водачът им Саша Андреев.

 

Не позволявайте да ви манипулират! Вчера сума хора ми пратиха поста на накакъв чичо, който качил скрийншот, че се продават генератори в украинският OLX и заключил, че са от дарените от България. И всякакви "медии" препечатали "новината". Че и писали имената на Манол Пейков, Ангел Пилев и моето. А фактите? Фактите са за слабаците. От тях никой не се интересува.

Видели гаранционна карта от 06.22.2022 г и че някакъв генератор е закупен в Русе и веднага решили, че е бил дарен. А че Манол Пейков стартира неговата кампания в КРАЯ на ноември и преди декември генератори не е пращал - това няма значение. Това, че с Ангел купихме нашите генераратори януари месец и ги дарихме тогава - също няма значение. Това, че никой от нас нито е купувал генератори от Русе, нито е пращал подобен модел към Украйна - също няма значение. Както казахме, когато лайнометите те нарочат - фактите нямат значение.

Хора, не се оставяйте да ви лъжат и манипулират. "Новината" в Труд е копирана от някаъв анонимен сайт, който е копирал някакъв чичо от Фейсбук, който е пуснал снимка на украинският OLX от началото на ноември. Това са им "източниците".

И Манол Пейков, и ние работим само с проверени хора и организиации на място. Всеки генератор се предава срещу документ за дарение с подпис и печат и с изрично условие да се използвам за НЕКОМЕРСИАЛНИ ЦЕЛИ. От всяко дарение има снимка или видео. ЗНАЕ се много добре къде са дарение генераторите и ако някъде се получи информация за злоупотреба, нашите партньори там ще пуснат сигнал и злоупотребителите ще бъдат разкостени! Защото пътят на генератторите може да бъде проследен през митническа декларация, през договор и протокол за дарение с подпис и печат на съответната организация и чрез снимки и видео.

По-долу качвам снимка от с. Маковище - генератор дарен на сграда с училище и детска градина. Ще помоля да ми пратят и другите снимки, за да ги кача в коментарите или в следващи постове.

Пак казвам - четета, мислете, търсете източниците. Ясно е, че има масирана атака срещу всички, които помогнахме с нещо на Украйна последните месеци. Отделно в Украйна все още има брутален недостиг на генератори и куцо, кьораво и сакато внася генератори там с цел спекула и печалба. Този генератор, дето уж бил дарен и се продавал за 1000 лв там, ноември е бил купен за 200-300 лв от България. Януари началото същият генератор струваше над 1000 лв в България и 3000 - 4000 лв в Украйна. Спекулата е брутална. Като по време на всяка криза. Както беше с маските и някои лекарства по време на кoвид в началото.

Благодаря на всички за подкрепата, за доверието и за окуражителните думи. И за хората, които виждайки цялата помия, която се изля и продължава да се излива върху мен и хората, които бяха с мен, подкрепиха с дарения и каузата за пета детска линейка, и тази за обучение на децата на първа помощ

Успешен ден на всички и ви пожелавам в пъти по-малко мръсотия от тази, на която ставата свидетели ежедневно тук

Умиране има, отказване няма!