Домашно куче, седнало на публична маса в роден град, предизвика вълна от реакции в социалната мрежа Facebook.

Ситуацията предизвиква почуда у свидетел на случката, който се чуди дали е редно питомецът да е там, пише GlasNews.

Домашният любимец, който бил на каишка, и стопаните му били седнали около масичка в димитровградски парк. Четириногото седяло не на земята, както повечето си събратя, а горе на масата.

"Здравейте. Повечето от нас имат домашни любимци и полагат грижи за тях. Искам да попитам позволявате ли на вашите любимци да се качват на масата? В случая въпросната дама го прави всекидневно с нейния домашен любимец.
Да, мястото е обществено и точно там на общественото място не мисля, че трябва да се позволява на любимеца да се качва на масата.
 
Отделно, че там ходят деца, тинейджъри, живущи от района и работещи в близост до мястото, на което място съм забелязал, че хората се хранят в почивката си. Весели празници на всички и весело посрещане на Новата година", гласи публикацията на гражданина.
 
За някои проблем няма - те посочват, че районът не блести от чистота. За други мястото на домашния любимец съвсем не е там.
 
"Имам цял арсенал от снимки на точно този парк - как майките чоплят семки на пейката, а децата им вадят от бункера в близост кашони и боклуци и си правят катун в парка. Защо не качихте снимки на отговорните майки и децата им, а на куче, седящо на маса?", пише жена.
 
"Искам да попитам въпросната госпожа дали в къщи позволява на кучето си да седи отгоре на масата?", допълва Живка К.
 
"Какво като се е качило? Няма да изяде масата", констатира друг гражданин.