Доволни ли сте, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители, а безразборна евроатлантическа тълпа. Така започна обръщението си към новите депутати председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той за пореден път отказа да се обърне към почетните гости на церемонията.

Ние от "Възраждане" няма да говорим от името на целия народ, но за добро или зло - и никой друг не може. Защото българският народ се въздържа от участие в изборите, затова никой няма как да говори от негово име. Не знаем какви са причините повече от 61% от българите да не гласуват, но се досещаме: апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние, душевна леност и деградация. Всичко това на практика пише смъртната присъда на народа и държавата ни, допълни Костадинов. 

"Изчезваме като народ. На фона на всичко това, докато на фона на войната и инфлацията, която разяжда хилавата българска икономика, Народното събрание се занимаваше с това дали да каним посланиците на Русия и Беларус. От тези хора очаквате ли да ви управляват? И да ви управляват добре? Съмнявам се! Не си мислете, че това което виждаме е нещо ново. България е най- старата държава и не за първи път изпадаме в морална и икономическа криза" заяви Костадинов. той цитира Вазов и направи паралел със състоянието на държавата в края на 19-ти век, а след това припомни 30-годишния възход на българската държава. 

Лидерът на Възраждане заяви, че ще работи за това България да не бъде васална теретория, против намесата на държавата във военния конфликт в Украйна, срещу зелената сделка, за строежа на АЕЦ Белене, срещу влизането в Еврозоната и приемането на еврото, ще защитава интересите на България в Македония, за достойни заплати и освобождаваме на България от чужби военни бази / каквито всъщност в държавата няма/.