Депутатът от "Демократична България" Кремена Кунева е поискала от администрацията на Народното събрание да преразгледа акредитацията на Николай Караколев - бивш репортер от партийната телевизия на "Атака". Тя твърди, че Караколев и операторът му са опитали "да се изгаврят" с дейността на организацията ѝ и да "спекулират с мен като народен представител".

Кунева е ръководител на благотворителната фондация "За доброто", която се занимава с подкрепа на различни обществени каузи - от помощта за бежанците от Украйна до изграждането на национална детска болница. 

"Помолих ги да напуснат няколко пъти. Помолих да освободят личното ми пространство. Имали акредитация. Извиках НСО. Ще пиша до главния секретар на Народното събрание за преразглеждане на акредитацията им", пише Кунева в профила си във Facebook.

Това не е първият случай, в който присъствието на Николай Караколев в Народното събрание води до възмущение от страна на депутати  и на журналисти. Той се опита да саботира брифинг на Кирил Петков по време на предизборната кампания и провокира бившия премиер да го бутне с лакът. 

Караколев представлява YouTube-канала "Неудобните", като не е ясно на база на какви критерии администрацията на парламента му е разрешила постоянен достъп.