„ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели ангажимента да има реформа на съдебната система”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Златоград.

"Искам да питам - как би се чувствал президентът Радев, ако по наше предложение парламентът не беше приел да се даде оръжие на Украйна? Нямаше да има кой да му каже "Добър ден““, обърна се Борисов към залата.
"Предишният парламент, управляван от Кирил Петков и правителство, не посмяха“, припомни той още по темата. 

"Както опорката, че аз и Радев се виждаме и чуваме, тази лъжа изчезна днес, така ще изчезне и една друга лъжа. Благодаря на нашите депутати, които са в правна комисия, вчера приеха важен закон за анонимните сигнали. Искаме съдебна реформа. Това мога да ви кажа. На жълтите павета ние имаме много симпатизанти.Нашият път е този. Гледам едно младо момче на билборд "Спаси София“. Момче, хубаво ще ни спасяваш, но ние трябва да се спасим от теб.

Когато аз станах кмет, нямаше един шадраван, нямаше паркове, той ще мине да ги изоре, нямаше метро, имаше няколко километра, да не мине да ги засипе, три лъча има? Да не говорим за Околовръстното, Южната, Северната тангента, на Семинарията се чакаше часове, на Лъвов мост се чакаше с часове. Фантастичен град стана, ами на телевизионната кула какво беше, това беше преди 10 години - от кое ще спасите? И това ще се опитват да ви го предлагат кметове по места. Същият хаос, който стана в държавата и всеки политик, който говори, във всяко изказване има хаос. Това ще стане и в градовете“, обърна се той към партийния актив.

Борисов си припомни и как преди години е обикалял из Златоград и е обещавал лично на хората, че ще им се направят улици, тротоари и асфалт.

"После пак трябва да ви спасяваме от спасителите“, предупреди Борисов.
"Аз си тръгвам, за да спасявам от спасители. От "Промяната“ успяхме, върнахме левчето. Сега да видим как от спасителите ще се отървем. Хората гледат и могат да посочат с пръст. Летище в Русе обещаха, самолети до Скопие обещаха. Лъжат, така лъжат, отче! Много мощна медийна подкрепа имат, пара имат - плащат“, възмути се Борисов.